Bajkovito vjenčanje bh. nogometaša Sandija Šahmana i Nilay Demirci u palati Sait Halim Paša u Istanbulu

0
195

Bivši bosanskohercegovački nogometaš Sandi Šahman vjenčao se sa Nilay Demirci, pravnicom turskih korijena, u poznatoj palati Sait Halim Paša u Istanbulu, veličanstvenom kompleksu od historijskog značaja tik uz more koje ljepotom oduzima dah, a u kojem su se vjenčali poznati turski glumac Burak Ozcivit, našoj javnosti poznatiji po ulozi Bali- bega, i njemačka glumica Fahriye Evcen, te sin turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana.

Među poznatim gostima bili su Sandijevi prijatelji iz Kine, u kojoj je dugo radio kao trener, njegov menadžer dok je igrao u Saudijskoj Arabiji i dan danas veliki prijatelj Ahmed Al-Groon, koji je također zastupao Jose Mourinha, fudbaler Abdallah Al Baloushi, predsjednik saudijskog fudbalskog kluba Al-Ahli, i Ahmed Al Zamil, vlasnik jednih od najvećih plantaža hurmi u Saudijskoj Arabiji i na svijetu.

Bajkovito vjenčanje je planirano godinu dana, a, iako su mladenci strijepili od kiše, koja je bila najavljena na dan svadbe, sve je prošlo baš kako su željeli. Raspoložene i rasplesane mladence i goste zabavljao je poznati orkestar iz Turske, koji je nastupao uz velika muzička imena poput Gorana Bregovića i Pavarottija.

– Za muziku je bio zadužen ENBE orchestra kojim je dirigovao Özgür Sevinç, a pjevala je Deniz Sevinc. Svirao se i bosanski sevdah, narodna muzika i kolo, za šta sam posebno zahvalan pjevaču Erminu Hamidoviću i muzičaru Sabahudinu Krivaliću. Za prvi ples smo izabrali bachatu, a nastavili smo plesati na stihove pjesme “Moja Malena” Saše Kovačevića, koji savršeno prate našu ljubavnu priču. Kada je došao red na rezanje torte, imali smo i zanimljiv vatreni show koji nas je oduševio.

Za kraj smo našim gostima pripremili i iznenađenje – after party uz DJ Aykuta Arslana do ranih jutarnjih sati na modernoj jahti kojom smo plovili Bosforom – kaže Sandi Šahman, te dodaje da će prilog sa svadbe biti emitiran na njemačkom RTL-u, a svadbu je snimala Vivent produkcija koja radi poznate turske serije. Kako je izgledala svadba Sandija Šahmana i Nilay Demirci možete pogledati u videu: https://youtu.be/atr5W2lKLX0