Bajramski poklon: “Moj dilbere” u aranžmanu Ede Krilića i interpretaciji Omera Livnjaka 

“Salon Balkan” vam predstavlja

Mnogo puta prepjevana i decenijama popularna među svim generacijama, sevdalinka “Moj dilbere” i dalje je neiscrpan izvor inspiracije za umjetnike. Ovaj put, za njen novi aranžman pobrinuli su se Elvidin Edo Krilić i njegov sastav “Salon Balkan”.

Vrhunski poznavalac tradicionalne bosanske muzike, uz interpretaciju vrsnog Omera Livnjaka, te muzičku pratnju Dine i Denaja Krilića, poklonicima sevdalinke donosi osvježenu i vrijednu izvedbu ove tužne i u narodu omiljene sevdalinke.

“Sevdalinka ‘Moj dilbere’ naš je simboličan poklon svim vjernicima povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama. Od srca je poklanjamo i svima onima koji su joj privrženi i rado je pjevuše za svoju dušu ili u društvu.

Vjerujem da smo ovim novim snimkom i jednom zaista kvalitetnom interpretacijom Omera Livnjaka produžili vijek doista vrijednoj tradicionalnoj pjesmi. U muzičkom smislu, ona je za nas uvijek izazov i nadahnuće koje želimo sačuvati i prenijeti na nove generacije”, kaže Dina Krilić.  

Videospot potpisuje Mladen Delić, a objavljen je danas, 17. aprila, na zvaničnom YouTube kanalu Ede Krilića.

“Video je producirao naš dugogodišnji saradnik i prijatelj Mladen Delić. Snimljen je na jedan jednostavan način, u kojem ništa ne odvraća pažnju od same sevdalinke. Mislim da će publika lako osjetiti tu pozitivnu energiju i sinhroniziranost koje smo postigli spontano i prirodno”, dodaje ponosna violinistica koja muzički podij već godinama dijeli sa svojim sinom i suprugom. Sevdalinku “Moj dilbere” poslušajte klikom na LINK