Bentbaša Cliff Diving otvara 1. Sarajevo outdoor festival

Prvi Sarajevo outdoor festival otvara atrakitvni sporto-turistički događaj Bentbaša Cliff Diving koji će se održati u subotu, 06. avgusta sa početkom u 17h

Opjevana u mnogim pjesmama, kultna sarajevska Bentbaša ponovo će ugostiti najuspješnije skakače iz Bosne i Heregovine i regiona koji će odmjeriti svoje umijeće u izvedbi skokova. Svi ljubitelji ovog ekstremnog sporta dobiti će priliku ponovo gledati i uživati u atraktivnim skokovima. Po završetku skokova, na istoj lokaciji pod otvorenim nebom slijedi  After party u saradnji sa  “Sarajevo Matinee” & ” Sound Beyond” sve do 23 h.

Ovaj događaj po osmi put realizuje udruženje “SporTur” iz Sarajeva, a koje je zajedno sa drugih sedam udruženja ujedinilo snage i pokrenulo Sarajevo outdoor festival kako bi se građanima i turistima predstavili outdoor sadržaji.

Sarajevo outdoor festival se održava u periodu od 06. augusta do 18. septembra, a ponuditi će slijedeće događaje: Skakavac Trail, Bentbaša Cliff Diving, Skakavac climb, Sarajevo Open Air, Hiking – Trekking & Via Ferrata po sarajevskim planinama, Sajam sporta na Skenderiji, BjelaDH 2022 i Enjoy outdoor Sarajevo, ali i mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja.

Pokretači Sarajevo outdoor festivala su organizacije koje duži niz godina organizuju sadržaje koji obogaćuju avanturističku i sportsko-turističku ponudu Kantona Sarajevo, a to su: Planinarsko društvo Skakavac, SporTur, Savages Crew Sarajevo, Sportsko penjački klub-No Comment, Extreme Sport Club Sarajevo, Centar Skenderija i Udruženje Sevdah za mlade.Komentari