Dijamantski jubilej: 60 Godina Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu

Svečano obilježavanje ovog izuzetnog jubileja bit će održano od 26. – 29.10.2023.  u  sklopu kojeg će biti održan i “1.Sarajevski Sajam Sporta, Zdravlja i Turizma 2023.”

Dragi ljubitelji sporta, zdravlja i turizma,

S ponosom najavljujemo događaj obilježavanja Dijamantskog jubileja – 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća Fakulteta Sporta i tjelesnog Odgoja Univerziteta u Sarajevu i najavljujemo najavljujemo niz aktivnosti u sklopu proslave ovog značajnog jubileja. Jedan od tih događaja je i 1.Sarajevski Sajam Sporta, Zdravlja i Turizma 2023, koji će se održati od 27. i 28. oktobra u srcu Sarajeva, u Domu Mladih Centra Skenderije.

Naš plan aktivnosti je raznolik i inspirativan:

  1. Svečana akademija povodom 60 godina Fakulteta Sporta i Tjelesnog Odgoja Univerziteta u Sarajevu obilježit će dugogodišnji doprinos u oblasti sporta, tjelesnog odgoja  i obrazovanja.
  2. Međunarodni simpozij “Nove Tehnologije u Sportu” okupit će stručnjake iz oblasti sporta, turizma i zdravlja kako bi ponudili najnovije informacije  koje oblikuju budućnost pomenutih oblasti, a kreiraju zajedničke vrijednosti sporta, zdravlja i turizma.
  3. Stručne panel diskusije iz oblasti sporta, zdravlja i turizma pružit će duboki uvid u aktuelne teme i trendove, a gosti panelisti prenijet će vam jedinstvena lična i aktuelna iskustva
  4. Promocija 100 godina košarke i prezentacija knjige “Košarka u BiH od Nastanka do 1950.” će predstaviti bogatu baštinu sporta, timskih sportova pogotovo košarke u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju 1. Sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma očekujemo veći broj izlagača iz oblasti koji će vam predstaviti najnovije proizvode i usluge. Za posjetioce sajma pripremili smo i grupne treninge sa najvećim Fitness centrima u BiH kako biste se inspirisali za aktivniji životni stil.

Pridružite nam se na aktivnostima proslave 60 godina postojanja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja  kako bismo zajedno istražili nove horizonte sporta, zdravlja i turizma i proslavili Dijamantski Jubilej.

Aktivnosti proslave 60 godina Jubileja se dešavaju u periodu od 26.10. do 29.10. 2023. godine, a Sajam Sporta, Zdravlja i Turizma u 27. i 28. oktobra u Domu Mladih Centra Skenderije!