Đemila Talić Gabriel pomaže studentima u BiH,  sutra će u Sarajevu dobiti i prigodnu nagradu

Đemila Talić Gabriel, uspješna poduzetnica i humanitarka, koja je mnogo puta pomagala pojedince i udruženja sa margina bosanskohercegovačkog društva, najčešće daleko od očiju javnosti, u budućnosti u svom radu i aktivnostima ostaje društveno odgovorna.

Od januara 2024. ona će obnašati funkciju direktorice „Zlatnog ključa“, međunarodne asocijacije počasnih studenata sa prosjekom ocjena iznad 9, za Australiju i azijsko- pacifičko područje pri Griffith Univerzitetu u odboru zaduženom za biranje novih članova udruženja. Upravo članove ovog udruženja, kako naglašava Talić Gabriel, najbolje svjetske korporacije biraju za svoje radnike ili ih stipendiraju tokom školovanja.

Talić Gabriel, kao jedna od direktorica udruženja, će pomoći najboljim i najperspektivnijim studentima iz Bosne i Hercegovine da ostvare svoj puni potencijal i dobiju najbolju mogućnost za uspjeh i napredovanje u karijerama. Kao članovi udruženja, također, brže i lakše će dobiti priliku za studiranje u inostranstvu.

– Želja mi je da ostvarim saradnju sa univerzitetima u BiH kako bismo dali mogućnost studentima iz naše zemlje da uđu u asocijaciju, gdje im se otvaraju mogućnosti stipendiranja i rada bilo gdje u svijetu – kaže Talić Gabriel.

Đemilin rad je više puta nagrađivan u Australiji, a sada je prepoznat i u našoj zemlji. Ona će biti specijalna gošća konferencije “Pouzdanost 2023/24” u organizaciji LRC Group, na kojoj će joj biti uručeno priznanje „Zvijezda pouzdanosti“ koje se dodjeljuje osobama koje su svojim radom, trudom i zalaganjem utjecale na doprinos lokalnoj zajednici.

„Nepokolebljiva posvećenost pružanju sigurnosti i podrške onima kojima je potrebna, utjecaj na živote nebrojenih pojedinaca koji su se našli u nevolji i traže sigurno utočište, promocija vrijednosti koje nude nadu, utjehu i drugu šansu za svjetliju budućnost“, navode se kao razlozi zbog kojih je Talić Gabriel, inače ambasadorica Sigurne kuće, prepoznata kao pouzdana osoba koja zaslužuje jedno takvo priznanje.

– Bila sam dirnuta ovim gestom. Ovo za mene nije nagrada već obaveza. Ovo je posveta Nizami, Emiri, Radi, Fuadi, Sumeji, Milici, Ljiljani, Sadžidi, Jasmini, Almi, Saneli, Suadi, Kadi, Miralemi… i svim ostalim žrtvama porodičnog nasilja – ističe Đemila.