Enela Palavra objavila novu pjesmu “Ovo ljeto” pa se priprema za turneju sa Lepom Brenom

Enela Palavra, mlada djevojka bosanskih korijena koja inače živi u Americi, nakon kraće pauze objavila je novi spot za pjesmu „Ovo ljeto“, za koju tekst i muziku potpisuje Siniša Ličina.

-Napravila sam malu pauzu da bih bolje upoznala sebe. „Ovo ljeto“ je jako dobra, mladalačka, klupska, prava ljetna pjesma. Baš s takvom sam se željela vratiti na estradu. Posebno me raduje što se uveliko sluša u klubovima. Mislim da sam uspjela na sebe skrenuti pažnju kvalitetnim tekstom, dobrom muzikom i visokoprodukcijskim spotom – govori Enela.

Trenutno je na odmoru u Ulcinju, Sarajevu…

-Poslije ljetovanja nema pauze. Moram završiti deset novih pjesama koje su već pripremljene. Još male sitnice za doraditi i sve je spremno. U avgustu ću biti u Kanadi, poslije čega idem na veliku američku turneju sa Lepom Brenom. Sretna sam što ću se na sceni pojaviti sa najpopularnijom folk pjevačicom. Iskustvo više za mene, ali i odlična prilika da od jedne takve velike pjevačice puno toga i naučim – kaže Enela.

Kako dodaje, nije od onih koji se opterećuju hoće li odmah imati hit.

– Polako. Pjevam i uživam. Ako „pogodim“ hit, to je onda to! Do tada, uživam u onome što radim bez brige o tome šta će iz toga proizaći. Ja sam umjetnik i zaljubljena sam u ovu vrstu umjetnosti. Recimo da me i to izdvaja od nekih drugih mlađih pjevačica – nastavlja lijepa pjevačica.

Enela je ranije snimila duet „Nije mi dobro“ sa Alenom Islamovićem, „Mlađe, slađe“ sa Selmom Bajrami, „Vatra s vatrom” je pjesma koju je otpjevala sa Nemanjom Stankovićem, „S tobom na vi“ sa Mensurom Salkićem…

-U pripremi je jedan jako dobar duet, ali o tome nećemo sada. Neka bude iznenađenje. Sa svima sa kojima sam snimila duet ostala sam u odličnim odnosima. Nije tačno da sam u svađi sa Selmom Bajrami kako su to neki objavili. Ona je moja dobra prijateljica i u kontaktu smo – otkriva Enela.

Kada nije u studiju ili ne nastupa, Enela najviše vremena provodi sa porodicom, prijateljima, ali i u teretani.

-„Zaljubljena“ sam u teretanu. Treniram dizanje tegova i to me jako smiruje. Volim da čitam, pišem. Filozof sam pa provodim dosta vremena razmišljajući i istražujući – nastavlja pjevačica.

Osim što svoj život želi posvetiti muzici, brigu o životinjama nikako neće zapostaviti.

-Puno volim životinje i uvijek činim sve da zbrinem one koje nađem na ulici. U nekoliko gradova bivše Jugoslavije u narednom periodu otvorit ću azile za prihvat životinja. Osim toga, vjerujem da ću do kraja godine početi sa realizacijom jednog velikog humanitarnog projekta kojim ću ulagati u Bosnu i Hercegovinu i pomoći ljudima koji su u proteklom ratu preživjeli najgore. To je, uz muziku, moja zadaća koju sam stavila pred sebe i želim je završiti – govori Palavra.

O ljubavnom životu ne priča puno.

-Najvažnije mi je da imam veliku podršku moje porodice, ali i brojnih poznatih pjevača iz BiH, pa i šire. Imam veliki krug prijatelja i kada smo zajedno istinski uživamo. Sve drugo osim muzike i mog humanitarnog rada nije toliko važno – tajanstvena je lijepa pjevačica.