Festival Zvrk

Internacionalni Festival interdisciplinarne umjetnosti – ZVRK

Pozivamo vas na dva fantastična performansa o LJUBAVI, slovenačkog umjetnika, muzičara, plesača, koreografa Žiganaa Krajncana! “Love me Tender” u sklopu VI Art ZVRK – Contemporary Interdisciplinary Art Festival.

Subota 28.05. 2022 u 13h u Galeriji BKC-a! “Fusion with myself”, u nedelju 29.05.2022. u 17h u prostoru Atrija BKC-a.

Publici će se kroz dva programa predstaviti Zavod Exodus iz Ljubljane.

Organizator programa je Udruženje za edukaciju i nove plesne inicijative u BiH – Zvrk. Suorganizator programa je JU BKC KS.

Ulaz je slobodan.

„Očaravajuće putovanje kroz fragmente ljubavnog diskursa četvorice protagonista; braća Krajnčan i njihove životne suputnice Tsarina Marinkova Krajnčan (bo) i Kristyna Šajtošova (cz). Dvije neobične priče inspirirale su svu četvoricu da u svom prvom zajedničkom projektu izađu iz životnih situacija upoznavanja (kroz) drugog, što uključuje njihove najveće ljubavi: prema partneru, plesu i glazbi.

Dojmljivim interakcijama klasične i improvizirane glazbe te precizno postavljenim i improviziranim pokretom, koncert isprepliće senzualno-vizualne slike u kojima glazba postaje pozornica za dva plesna tijela koja razvijaju svoj jezik primanjem i davanjem te dijeljenjem s publikom. Susret, prilagodba, čežnja, magija, tuga, nježnost, sjećanje.

Ambijentalni plesni koncert „Ljubi me nežno“ je ujedno i vrhunska vizualno-zvučna poezija koja osjetila i maštu ostavlja slobodnom. Stoga će se koncert pobrinuti i za nepca. Puno okusa – jedna ljubav.“