Futsaleri Mostar SG saznali rivale u Ligi prvaka, u grad na Neretvi stižu i prvaci Srbije i Švedske

Mostar Stari Grad Staklorad, prvak Bosne i Hercegovine i najbolja ekipa u našoj zemlji, saznao je rivale u Glavnoj rundi Lige prvaka u futsalu.

Nakon Preliminarne runde koja je odigrana protekle sedmice, Mostar SG je saznao da će, pored Araza iz Azerbejdžana, u grupi biti još Loznica grad (prvak Srbije), te Orebro (prvak Švedske).

Loznica grad je bila prva sa tri pobjede u svojoj grupi.  Za iskusnu ekipu Loznice nastupaju poznata imena futsala Marko Perić, Mladen Kocić, Daniel de Souza (bivši igrač Mostaraca), zatim Denis Ramić, Jakov Vulić…

Švedski Orebro uspio je da bude prvi u grupi sa Georgiansima iz Tbilisija, prvakom Njemačke – Stuttgarterom, te Istanbulom – prvakom Turske.

Mostar Stari Grad Staklorad je domaćin, a utakmice Glavne runde Lige prvaka se igraju od 25. do 30. oktobra.

– Grupa je veoma teška i ovdje će odlučivati svaki segment na terenu. Igramo ovaj put u našoj sali u Sjevernom logoru u dvorani Midhat Hujdur Hujka gdje nikome ne spuštamo glavu dole. Bit će to dobre utakmice i borbene od početka do kraja. Ovo je velika stvar za BiH i za nas u Mostaru, jer peti put igramo Ligu prvaka. Naravno, drago nam je što igramo u našoj dvorani i što će naši navijači pokazati kako se bodri svoj klub – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG.