Hemofarm izdvaja dio sredstava od prodaje probiotika za podršku porodilištima u BiH

Sredstva prikupljena od prodaje Hemofarmovih probiotika, vitamina i minerala prikupljena u okviru akcije “Superheroji maske nose ispod očiju” upotrijebiće se za nabavku šest EKG i jednog CTG aparata za zdravstvene ustanove u BiH.

Medicinska oprema u vrijednosti od oko 25.000 KM biće donirana domovima zdravlja u Banovićima, Bihaću, Sarajevu, Bileći, Brčkom i Banjaluci, te internom odjeljenju JZU Bolnica Zvornik.

„Pandemija nas je naučila da svaki čovjek kroz brigu za druge ima priliku da bude nečiji superheroj, a ponekad je za to bilo dovoljno jednostavno poštovanje epidemioloških mjera. Superheroji su akcija na koju smo ponosni svi mi u Hemofarmu, jer smo kroz nabavku potrebne medicinske opreme pravovremeno pružili svoj doprinos već preopterećenom zdravstvenom sistemu. Mi se apsolutno ne zaustavljamo ovde, već nastavljamo akciju i brigu o zajednici u kojoj živimo i poslujemo. Superheroji nastavljaju!“, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Hemofarm je pokrenuo akciju „Superheroji maske nose ispod očiju“ u novembru 2020. godine i do danas je obezbijeđena pomoć u zaštitnoj i medicinskoj opremi za 24 zdravstvene ustanove u BiH ukupne vrijednosti 125.000 KM.