Jeste li spremni za treći Desant na Jajce?

Dubioza Kolektiv i Burak Yeter ispod vodopada, Damir Imamović na Tvrđavi

U Jajcu se od 26. do 28. augusta po treći put održava Festival Desant na Jajce, čije će ovogodišnje izdanje ponuditi najbogatiji program do sada, i to na 3 scene, na lokacijama koje svojom ljepotom oduzimaju dah.

Tako će ispod vjerovatno najpoznatije atrakcije Kraljevskog grada Jajca – Plivskog vodopada nastupiti fantastična Dubioza kolektiv, te poznati turski DJ i producent Burak Yeter, dok će kod Katakombi na Tvrđavi koncert održati vrhunski interpretator sevdaha Damir Imamović.

Na Festivalu će nastupiti i After Affair, Zlijay, Frenkie, Indigo i brojni drugi, a paralelno sa trajanjem Festivala u Domu AVNOJ-a u Jajcu će biti održane reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Festival Desant na Jajce osmišljen je kao kulturno-umjetnički događaj, koji u prvi plan ističe značaj i ljepote Jajca i namjera mu je da bude dodatni motiv da posjetioci iz cijele Bosne i Hercegovine, regije, ali i međunarodni turisti, posjete Jajce.

Sama riječ „desant“ znači silazak, spuštanje, iskrcavanje, a organizatori naglašavaju kako je Desant na Jajce zamišljen kao svjevrsno „iskrcavanje umjetnika i turista u Jajce“ i očekuju kako će i ove godine posjetitelji u velikom broju doći u Jajce tokom trajanja Festivala.

Desant na Jajce dešava se krajem špice ljetne turističke sezone i predstavlja idealan povod za posjetu Jajcu prije početka školske godine i završetka godišnjih odmora.

Desant na Jajce je, zapravo, odlična prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u besplatnim filmskim projekcijama, atraktivnim muzičkim događajima, te da se istraže atrakcije Kraljevskog grada Jajca.

Treba napomenuti kako se u Kraljevskom gradu Jajcu nalazi čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Organizatori Festivala Desant na Jajce su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacije Evropske unije u BiH.

Sponzori Festivala su Tuborg, Jaegermeister, BH Telecom, Jack Daniel’s, voda Sara i Bingo. Više informacija o Festivalu može se pronaći na web stranici Festivala, a ulaznice za koncerte Dubioze kolektiv, Damira Imamovića i Buraka Yetera i After Affair mogu se kupiti na linku: www.kupikartu.ba/karte/event/5557/desant-na-jajce