Kroz kampanju Inspirisani srcem prikupljeno i donirano više od 200.000 KM

Tokom maja/svibnja 2022. godine, realizirana je deveta po redu kampanja Inspirisani srcem koju organiziraju Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa. Riječ je o kampanji koja je trajala 30 dana i u kojoj korisnici Visa Inspire i Visa Platinum kartica putem njihovog korištenja za plaćanje svojih svakodnevnih potreba, dali doprinos istoj, jer se od svake njihove transakcije, a bez dodatnog troška, izdvajao iznos od 0,10KM. S tim u vezi korisnici Visa kartica Intesa Sanpaolo Banke su napravili veliki broj transakcija tokom ovog mjeseca, te će organizatori ove godine donirati 38.000 KM u humanitarne svrhe.

“Mi u Intesa Sanpaolo Banci jako smo ponosni na svaki oblik pomoći društva u kojem djelujemo, ali kampanja Inspirisani srcem je zaista nešto posebno za nas iz razloga što kroz nju, zajedno s kompanijom Visa i našim klijentima, potpomažemo mjesta na kojim život počinje – porodilišta. Od prve kampanje do danas uspjeli smo izdvojiti i donirati više od 200.000 KM, od kojih je veći dio bio usmjeren na porodilišta, dok je ostatak u ranijim godinama bio namijenjen za pomoć liječenja naših sugrađana, pomoći za udruženja, škole, te stanovništva BiH nakon nemilosrdnih poplava u maju 2014. godine. Jako se veselimo što naredne godine kampanja Inspirisani srcem slavi svoj jubilej, te ovim putem već najavljujemo da će ona biti dosta drugačija od dosadašnjih”, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

Od 2019. godine odlučeno je da će u daljem fokusu trajanja ove kampanje biti isključivo porodilišta koja djeluju u okviru bolnica u BiH. S tim u vezi od tada do danas oprema je donirana porodilištima koja djeluju u okviru bolnica ili domova zdravlja u Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Travniku, Gračanici, Sarajevu, Livnu, Prijedoru, Kaknju, a ovogodišnja donacija biće uručena JU Kantonalnoj bolnici Zenica i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, tj. njihovim odjelima za ginekologiju.

“Ponosni smo što smo već godinama dio ovako važne akcije. Zaista je poseban osjećaj kada imate priliku da, sa svojim partnerima, odete korak dalje od same poslovne saradnje i zajedno napravite pozitivnu promjenu u društvu. Također, želio bih da se zahvalim i svim korisnicima Visa kartica koji su bili inspirisani srcem i dali svoj doprinos ovoj plemenitoj akciji”, izjavio je ovim putem Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Pored korisnika Visa kartica Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa, kampanju su partnerski podržali i RSG radio, te Klix.ba.