Ladies In najavljuje: DANI ŽENE 2023, ove godine, sa porukom – Niste zaboravljene!

Ladies In zajednica okuplja uspješne žene iz svih sfera poslovanja i svoje aktivnosti provodi tokom cijele godine, te ih kruniše projektom Dani žene. Niz događaja u proteklom periodu u fokus je stavio ženu, ali ne uvijek uspješnu i ne uvijek u sretnim okolnostima. Stoga su žene, njih više od 35.000, koje se već sedam godina okupljaju u Ladies In zajednici, odlučile svoje djelovanje proširiti, te pored svog primarnog cilja kojim se promovišu i slave različiti aspekti života žena – od uloge u porodici i zajednici, do uspjeha u karijeri, ove godine pružiti podršku onim ženama koje se nalaze na marginama društva, suočene sa različitim izazovima, ograničenim mogućnostima, pa čak i raznim vrstama nasilja.

Bit će ovo početak novih aktivnosti unutar Ladies in zajednice, kojim će se u sklopu manifestacije Dani žene i narednih godina u fokus stavljati teme od izuzetne važnosti za unapređenje svih životnih sfera.

Svoj status i priliku koju su dobile, posebno članice Ladies in zajednice koje su tokom proteklih godina bile nagrađene priznanjima, iskoristit će za različite angažmane u sklopu Dana žene. Bit će ovo prilika da se pokaže sva snaga i trijumf žena, uprkos preprekama u različitim životnim situacijama, kao i podsjetnik da svaka žena zaslužuje podršku i priliku za sreću.

Da pokažu koliko su ujedinjene u svojoj ovogodišnjoj misiji, članice Ladies in zajednice imat će priliku već 13. decembra kada će biti organizirana Charity Night uz predstavu Kako sam (p)ostala Frajla – duhovitu priča o postanku i opstanku jednog ženskog benda uz prepoznatljive numere grupe The Frajle, nakon koje će uslijediti druženje s glumicama, ali i članicama benda. Sav prihod će biti doniran Sigurnoj kući u Sarajevu. Svoju kotizaciju i učešće na Charity Nightu možete osigurati putem portala www.ladiesin.ba.

Ovom vrijednom inicijativom, članice Ladies In zajednice pomažu stvoriti svijet u kojem svaka žena ima mogućnost ostvariti svoj puni potencijal. Širenjem projekta, duže će se slaviti žena i pokazati šta je sve zapravo ona!

Projekat Dani žene pored pružanja prilike za promociju ženskog uspjeha i inspiracije, te podsticanje dijaloga o ženskim pitanjima, poseban naglasak će staviti na humanitarni rad i društveno odgovorno poslovanje.

Manifestacija Dani žene, bit će krunisana Izborom za Ženu godine, koji se održava već sedmi put u Sarajevu. Na ovom događaju bit će nagrađene žene koje su svojim radom i angažmanom doprinijele razvoju društva. Priznanja za Ženu godine 2023 dodijeljena su u 12 kategorija:

Priznanje za razvoj finansijskog sektora – Nedeljka Bilić

Priznanje za poslovnu hrabrost  – Amina Efendić

Priznanje za razvoj društvene zajednice – Maja Graholski

Priznanje za poslovni menadžment – Aida Terzić

Priznanje za razvoj obrazovanja i edukacije – Emina Ganić

Priznanja za ostvarene rezultate na bh. i regionalnom tržištu – Marija Hudolin

Priznanje za razvoj porodičnog biznisa – Karmela Saračević

Priznanje za vlastiti doprinos unapređenju zdravlja – Una Delić

Priznanje za uspješnu bh. naučnicu – Una Suljić-Fatić

Priznanje za marketing i strateške komunikacije – Amna Džambić-Branković

Priznanje za razvoj filmske kulture – Aida Begić

Priznanje za razvoj bh. dizajnerske scene – Amna Kunovac – Zekić

Na glamuroznoj večeri Ladies In zajednica dodijelit će  i specijalne nagrade:

TV  lice – Emela Burdžović

Društvena odgovornost –  Mirela Bećirović

Životno djelo – Edina Papo

Veliko srce – Silvija Gambiroža

Izvrsni sportski rezultati – Lana Pudar

Uz mnoštvo zabavnog sadržaja događaj će obogatiti muzički performans sjajnih umjetnica i muzičke grupe The Frajle.

Projekat su do sada podržali: Porsche, dm, Alma Ras, Mercator, Konzum, Monetize, BH Telecom, Catrice, AENO, Gloria, Jeruzalem Ormož, Bariba…

Kako je to bilo prethodnih godina pogledajte na linku.