Na istom projektu sa Bešlićem i Samardžićem: Frano Bašić sutra objavljuje novu pjesmu u sklopu “Geronimo Musica”

U okviru projekta “Geronimo Music” bit će objavljene pjesme Halida Bešlića, “Crvene jabuke”, Alena Slavice, Željka Samardžića, Amira Kazića Lea, a svoje mjesto na ovom CD-u našao je i Frano Bašić.

Ovaj odlični pjevač iz Posušja, koji posljednje dvije decenije živi i radi u Njemačkoj, sutra će objaviti spot za pjesmu “Oči boje aloje” na kojoj je radila vrhunska ekipa muzičara.

Muziku potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo koji je zajedno sa svojim stalnim saradnikom Larisom Pašalićem radio produkciju. Za miks je bio zadužen odlični Borjan Milošević, koji sarađuje sa brojnim regionalnim zvijezdama, među kojima je i Dino Merlin. Na pjesmi su svirali Samir Kadirić, Krešimir Kaštelan, Dragan Buca Todorović, a prateće vokale je pjevala Jadranka Krištof.

Spot za “Oči boje aloje” je sniman u Livnu, Makarskoj i Imotskom, a za sve je bio zadužen Stipe Šurlin sa svojom ekipom.

– Drago mi je da sam imao priliku da sarađujem sa vrhunskom ekipom profesionalaca. Jedva čekam da pjesma bude objavljena i da vidim reakcije publike – kaže Frano Bašić.