Održan peti Bike Kids Fest u Sarajevu

127

Na parkingu/platou ispred Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, u subotu 24. septembra je održan peti Bike Fest za sve učenike osnovnih škola, u sklopu kojeg su najmlađi demonstrirali svoje vještine u biciklističkim disciplinama.

Na kraju, učešće je ukupno uzelo 300 dječaka i djevojčica, a posebna zahvalnost ide Školi sporta Casper iz Banje Luke i Bracom Sport Shopu Sarajevo, koji su osigurali različite prepreke u različitim sportskim formama, među kojima su bili mikroromobili, razne prepreke spretnosti i preciznosti. 

Cilj projekta, pored socijalnog efekta, bilo je kruženje kroz takmičenje u biciklističkim disciplinama, upoznavanje s pravilima o sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno-sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Organizatori manifestacije su Centar za sport i rekreaciju Općine Centar, Općina Centar, ACAR Events i Plazma Sportske igre mladih. Svi pobjednici dobili su vrijedne nagrade koje je osigurao Bracom Sport Shop Sarajevo i Baumit kao zlatni sponzori Bike Festivala.

Učešće u trci je bilo besplatno, a sve utrke su bile izuzetno zanimljive i u končanici je bilo pravo uživanje biti dio jedne ovakve sportske manifestacije. Uz dječiji osmijeh i radost koji su obilježili peti Bike Fest, s nestrpljenjem se očekuju nove ovakve aktivnosti.