Održan Prvi B2B trail na Trebeviću

U subotu, 28.05.2022. održana je prva B2B trail trka na Trebeviću u organizaciji Planinarskog društva Skakavac i portala B2Btrail.run, na koju se prijavilo 130 učesnika iz deset bh. kompanija. Loše vremenske prilike su obeshrabrile dio prijavljenih, tako da je na stazi od 5.5 kilometara svoje snage odmjerilo 106 takmičara i takmičarki.

Najbrža takmičarka u ženskoj konkurenciji je Belma Alagić, dok je u muškoj Mirza Arifović. U timskom poretku prvo i drugo mjesto su osvojili zaposlenici kompanije JP Elektroprivreda  BiH, i to u sastavu: Nermin Palić, Edin Ridžal i Elvedin Cernica, prvo mjesto, te Jasmin Dedić, Adem Đonko i Zijad Hindić, koji su osvojili drugo mjesto. Zaposlenici kompanije Ministry of Programming: Mirza Arifović, Faris Odobašić i Belma Alagić su osvojili treće mjesto.

Priznanja i nagrade najboljim pojedincima i timovima su dodijelili su gđa. Denisa Dedić iz Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja KS i g. Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

U svom obraćanju prisutnim, g. Magoda je izrazio zadovoljstvo aktivnostima i djelovanjem Planinarskog društva Skakavac, koje nastoji da uvede što više outdoor aktivnosti koje promoviraju prirodne ljepote i zaštićena područja u Kantonu Sarajevo.

PD Skakavac nastoji animirati sve sfere društva za boravak u prirodi i outdoor aktivnosti, a za to je neophodna podrška kompanija, institucija i medija. „Prvi B2B trail koji je realizovan na Trebeviću su podržali JP Sarajevo d.o.o., Kantonalna javna ustanova za zaštićena prirodna područja i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, kao i GSS Trebević i Vogošća. Naša naredna aktivnost je tradicinalni događaj pod nazivom „Skakavac za sve“ koji se realizuje 05.06.2022. u 10h u Zaštićenom prirodnom području Skakavac na koji pozivamo građane da nam se pridruže u što većem broju“, kazao je Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac.

Aktivnosti Planinarskog društva Skakavac možete pratiti na FB stranici: PD Skakavac Sarajevo.