Povodom Nacionalnog dana oboljelih od karcinoma dojke Nikola Radanović priredio iznenađenje onkološkim pancijentima i osoblju!

Povodom Međunarodnog dana žena i Nacionalnog dana oboljelih od karcinoma dojke, poznati menadžer u kulturi, komunikolog i novinar, član Udruženja novinara Srbije, Nikola Radanović, tradicionalno je i ove godine pripremio nesvakidašnje prijatno iznenađenje pacijentima i osoblju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i to u vidu sadržajne donacije. Naime, on je donirao više stotina poklona u vidu sredstava za higijenu tijela i preparata za njegu lica, pružajući nesebičnu podršku borcima i svim zdravstvenim radnicima koji se neumorno trude da onkološke pacijente usmjere izliječenju od ove opake bolesti.

Odlukom osoblja Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, Nikoli Radanoviću je uručeno počasno zahvalno priznanje za pokazanu plemenitost i širenje humanosti na ovom Institutu. Da sve bude u duhu širokogrudog dočeka u prostorijama Savjetovališta za psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju, srdačno su se potrudile dr sc med. dr Ana Jovićević, predsjednik radne grupe za podršku pacijentima i dr sc def. Svetlana Berat ispred Odijeljenja za obrazovanje i rehabilitaciju.

Isto tako, odlukom skupštine Udruženja oboljelih i liječenih žena od karcinoma dojke „Budimo zajedno“ (Opština Stari Grad), a povodom 20. marta kada se obilježava Nacionalni dan oboljelih od karcinoma dojke, pohvaljen je priznanjima „Nađi vrijeme, ne gubi život“ za učestvovanje i podršku ovom Udruženju i njenim članicama. Dok se 22. mart obilježava kao Dan narcisa- prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Nikola inače od 2017. godine posjećuje ovo Udruženje, te je jedan od rijetkih radnika u kulturi koji je pun suosjećanja za ovu bolest, svakako neko ko pomno prati i podržava rad na širenju svijesti o kanceru dojke i kanceru bilo koje druge vrste.

Nikola Radanović i glumica Nađa Rodić- veliki prijatelji

Kancer dojke predstavlja vodeći uzrok obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom svijeta. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu se godišnje registruje skoro 1.700.000 oboljelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih. I u Srbiji je kancer dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji