Predstava “Šifra” u produkciji Udruženja Menssana održaće se 17.marta u prostorijama CKM-a

Predstava „Šifra“ u produkciji Udruženja Menssana održati  će se 17.03.2022. u 14h, u prostorijama CKM-a, Jelićeva 1 u sklopu programa Sarajevske zime 2022.

U predstavi glume profesionalni glumci Mirna Jogunčić i Aldin Tucić, potpomugnuti naturščicima profesoricom Nejrom Sahačić Topalović i psihoterapeuticom Tihanom Majstorović, te korisnicima i korisnicama DRC Udruženja Menssana.

Oni  otvoreno progovaraju o šiframa koje imamo svi mi, kao i o psihičkim problemima, poremećajima i dijagnozama koje nas ne definišu već čine sastavni dio nas. Mi funkcionišemo u društvu i zajednici i očekujemo da nas ta ista zajednica podrži i pomogne da funkcionišemo i  budemo korisni članovi tog istog društva. Predstava je i dokaz da kada se ta podrška desi sve je moguće.

Udruženje   Menssana   osnovano   je   2012.godine,   okuplja korisnike usluga   i profesionalce  u  mentalnom   zdravlju.  Kao   Udruženje smo   povezani   sa centrima za mentalno zdravlje i ideje za projekte crpimo iz relevantnih potreba korisnika usluga u mentalnom zdravlju.