Produžen rok za prijave za subvencioniranu liniju Zeničko-dobojskog kantona i BBI banke

0
142

Ministarstvo privrede/gospodarstva Zeničko-dobojskog kantona i BBI banka potpisali su aneks ugovora o subvencioniranoj liniji za mala i srednja preduzeća (MSP) kojim je rok za podnošenje zahtjeva za sredstva iz ove linije produžen do utroška sredstava namijenjenih za isplatu subvencije. 

Riječ je o  finansijskoj liniji u okviru koje privrednicima sa područja ZDK u BBI banci mogu uzeti  finansiranja po subvencioniranoj stopi od nula posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu 8.800.000 KM dok je Vlada ZDK za subvenciju profitne marže obezbjedila 300.000KM.

“Subvencioniranje profitne marže za privrednike jedna je od mjera koju Ministarstvo gospodarstva provodi u cilju podrške privrednicima sa područja Zeničko-dobojskog kantona. BBI banka je na javnom pozivu dala najbolju ponudu, a Ministarstvo će subvencionirati profitnu maržu tako da će privrednici dobiti potpuno besplatna finansiranja, dakle bez troškova profitne marže. Ovakve incijative značajna su podrška za privredu u ovim izazovnim vremenima”, izjavio je ministar Jelić.  

Sredstva će se odobravati za ekonomsku stabilizaciju, održavanje likvidnosti, nabavku osnovnih sredstava, povećanje obima proizvodnje i usluga, očuvanje postojećih i obezbjeđenju novih radnih mjesta.

Dodatne informacije o subvencioniranoj  finansijskoj liniji potencijalni korisnici mogu dobiti u  poslovnim jedinicama BBI banke u Zenici, Kaknju, Tešnju i Visokom.

Javni poziv možete preuzeti na linku ovdje.