Sarajevska učenica Fatima Hadžić osvojila zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju iz nauke, inženjeringa i tehnologije “I-FEST2”

Sarajevska učenica Fatima Hadžić na nedavno održanom međunarodnom takmičenju iz nauke, inženjeringa i tehnologije “I-FEST2” u Tunisu osvojila je zlatnu medalju.

Fatima je bila učesnica takmičenja koje je organizirao ATAST (Tunisian Association for the Future of Sciences and Technology).

Na takmičenju je učestvovalo više od 500 učesnika sa svojih 120 projekata i predstavljalo 32 različite zemlje poput Kanade, Brazila, Malezije, Tunisa, Češke, Južne Afrike, Meksika, Ukrajine…

– Mladi su budućnost svake zemlje i drago mi je što sam imala priliku da učestvujem na ovom odličnom takmičenju i što sam se u domovinu vratila sa zlatnom medaljom. I u budućnosti ću pokušati BiH predstavljati na pravi način i da se zastava BiH vijori širom svijeta. Drago mi je što u domovini ima društveno odgovornih kompanija kao što je fonTELe.ba, koji je finansijski pomogao moj odlazak na ovo takmičenje. Nadamo se da će njihov primjer slijediti i ostale uspješne kompanije – kaže Fatima Hadžić.