Sve primjene kokosovog ulja

Kokosovo ulje nije samo odlično za spremanje ukusne hrane. Ulje kokosa je u posljednje vrijeme sastavni dio kozmetike kod svih ljudi koji brinu o sopstvenoj njezi i prate novosti iz te oblasti. Pored lijepog mirisa, ovo ulje će učiniti vašu kosu, kožu ali i nokte zdravijim.

Ma u koju skupinu spadali, zapravo ne griješite, jer kokosovo ulje odlično je za vanjsku primjenu, ali i konzumaciju, jer ima odlične učinke na tijelo iznutra, ali i izvana. I dok je kokosovo ulje/mast (agregatno stanje ovisi o temperaturi na kojoj se čuva) u posljednjih nekoliko godina postalo dostupnije nego što je slučaj bio prije, čini se da se njegove blagodati još uvijek ne iskorištavaju dovoljno, posebno zbog premalo informacija o načinu njegova korištenja. Posebno se to odnosi na osobe koje žele usporiti starenje kože, sačuvati ljepotu, zdravlje i mladolikost kože. No, da ne duljimo, evo načina na koji ga možete upotrebljavati…

Dakle, sve što trebate jest nanijeti ulje/mast kao bilo koju drugu kremu ili preparat. I samo jedna napomena, kokosovo se ulje ispod 24° C pretvara u mast, koje se ponovno pretvara, odnosno topi u ulje u dodiru s kožom, pa njegovo nanošenje ne bi smjelo biti problem u bilo kojem stanju se nalazilo.

Dakle, kokosovo ulje možete upotrebljavati kao:

 • Hidratantna krema – Bogato je vitaminom E, ima anti-age učinak, štiti od slobodnih radikala i sadržava prirodni UV filter.
 • preparat za izbjeljivanje tamnih mrlja na koži – Prirodni je antioksidans koji pomaže u smanjenju ili potpunom uklanjanju tamnih mrlja.
 • Regenerator za kosu – Prirodno prodire u vlasi, hrani ih i njeguje, povećava njihovu elastičnost, hrani kosu prirodnim proteinima, sprečava elektricitet u kosi, isušivanje te učinak  slamnate kose. Ako ga pak umasirate u vlasište, odlično je sredstvo protiv prhuti uzrokovane gljivicama.
 • odstranjivač šminke – Odlično uklanja šminku na uljnoj bazi, prirodno hidratizira kožu te poboljšava elastičnost kože.
 • piling za tijelo – Pomiješano sa šećerom odličan je piling za tijelo koji ujedno njeguje i hidratizira kožu.
 • Noćna maska za lice – Može se upotrebljavati kao noćna maska za lice za duboku hidratizaciju i intenzivnu njegu za posebno suhu kožu, te kao anti-age tretman koji otklanja toksine i daje koži prirodni sjaj.
 • izbjeljivač zubi i zdravlje desni – Laurinska kiselina ima antibakterijsko djelovanje koje uzrokuje plak i tamnjenje zubi. Također, djeluje poput izbjeljivača zubi, poboljšava zdravlje desni i osvježava dah.
 • Krema protiv strija – Brzo se i duboko apsorbira u sve dijelove kože, hidratizira je i povećava njezinu elastičnost. Odlična je za trudnice.
 • preparaz za smanjivanje pucanja kapilara – Prodire duboko u kožu i liječi kapilare, pa čak djeluje na bolji izgled varikoznih vena.
 • antibakterijsku kremu za akne – Laurinska i kaprilna kiselina imaju jako antibakterijsko djelovanje, što ima odličan učinak na upalne procese koji uzrokuju akne. Vitamini K i E koji se nalaze u ulju pomažu u obnavljanju kože te smanjenju ožiljaka.
 • Njegujuća kupka – Dodajte do dvije žlice kokosova ulja u kadu i uživajte u njegujućem i hidratizirajućem djelovanju na kožu.
 • ulje za njegu noktiju – Hrani nokte potrebnim vitaminima te njeguje i omekšava kožu oko noktiju.
 • kremu protiv opekotina – Bilo da je riječ o opekotinama nakon sunčanja ili nekim drugim vrstama, s obzirom na njegovo antibakterijsko i hidratizirajuće djelovanje odlično je za ublažavanje posljedica opekotina i bržu obnovu kože.
 • kremu protiv kožnog ekcema – Pomaže u smanjenju iritacija kože povezanih s ekcemom.