Svečanom dodjelom diploma polaznicima prve generacije uspješno završen prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo

Svečanom dodjelom certifikata polaznicama i polaznicima, zvanično je završen prvi Youth Business Camp Adria Sarajevo.Učesnici prvog ciklusa su tokom dvije sedmice učili o vještinama iz svijeta businessa kroz 20 predavanja, rad sa mentorima sa kojima su pripremali završne prezentacije, te posjetili dvije uspješne kompanije. Autori i vlasnici Kampa su Apriori World iz Zagreba, a certificiran je od strane World Innovation and Change Management Institute iz Ženeve. Kamp je održan uz podršku premium sponzora kompanije Jamnica, a sponzori kampa su i BH Telecom, NLB banka, Sinkro namještaj – member of Cotta group, Ministry of Programming, te Ernst & Young, Lonac.pro i Al Jazeera Balkans. Medijski pokrovitelji kampa su Oslobođenje i O kanal, RSG radio, Poslovne novine, Media Marketing. Predavanja su se održavala u prostorijama Homework HUB-a.

„Postigli smo naš prvobitni cilj – mladi ljudi su se družili, naučili mnogo novih vještina i proširili svoje znanje iz svijeta biznisa koje će ih bolje pripremiti za tržište rada i ohrabriti za samostalne poduzetničke poduhvate“, istakla je Una Bejtović, direktorica Kampa i agencije Bejtovic Communications koja je partner za provedbu Kampa u BiH. Kako je istakla, zahvaljujući sjajnoj podršci sponzora i vrhunskih predavača i predavačica učesnici i učesnice su dobili sjajnu priliku za svoj lični rast i razvoj i da na momente izađu iz zone komfora zbog koje su sasvim sigurno stekli dodatno životno samopouzdanje.

Na prvom izdanju YBC Adria Sarajevo, buduće mlade poduzetnice i poduzetnike su o svim vještinama uspješnog poslovanja kroz predavanja podučavali Melika Husić Mehmedović, Maja Arslanagić-Kalajdžić i Jasna Kovačević (Ekonomski fakultet Sarajevo), Amra Hašimbegović (Global Market Solutions), Vedad Halilović (AS Holding), Tatjana Vučić (Filantropski forum BiH), Aldina Hadžić (Starline Mercedes Benz), Ajla Delić (Wolf Theiss), Armin Ridžalović (Ernst & Young), Edin Bešlić (McCann Sarajevo), Suzana Tihi-Babić (Addiko Bank), Selma Riđanović-Kenović (UniCredit bank), Vedran Tičić (ForFive dma), Edin Kulović, Asim Halilbašić, Dženan Šljivo (Ministry of  Programming), Larisa Špago, Ajla Mulać (NLB Banka).

Iznimno me raduje uspješna realizacija ovog jedinstvenog obrazovnog programa u našoj zemlji. Vrhunski stručnjaci iz čak 20 različitih oblasti modernog poslovanja osnažili su mlade ljude i pokazali im da je i u Bosni i Hercegovini moguće uspjeti. Bilo je to jedno vanserijsko dvosedmično putovanje kroz sve aspekte svijeta biznisa, a priča se vrlo brzo i nastavlja sa drugim YBC Adria Sarajevo“, najavila je  Asja Dupanović, vlasnica franšize za BiH. Kao jednu od posebnih vrijednosti Kampa, organizatori su izdvojili humanitarnu akciju donacije osnovnih potrepština jednoj porodici koja živi u teškim uslovima, kao i donaciju za akciju „Jedan obrok za sve“ koja je realizirana u saradnji sa organizacijom „Pomozi.ba“ uz podršku kompanije Ernst&Young.