Turisti iz regiona okupirali Jahorinu, počela izgradnja hotela Partizan koji će Vladu RS-a koštati skoro sedam miliona KM, u pripremi i veliki modni događaj

0
173

I ovog vikenda olimpijska ljepotica Jahorina bila je puna turista.

U prirodnim ljepotama, ali i bogatim i zanimljivim sadržajima uživali su gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije…

Najviše je automobila sa registarskim oznakama iz Beograda, Novog Sada, Zagreba, Ljubljane, Užica, Kranja…

Jahorina je i veliko gradilište i uveliko se radi na izgradnji novih hotela, motela, apartmana…

Na mjestu devastiranog Doma Partizana na Jahorini uveliko se radi na gradnji “Hotela Partizan”, koji će Vladu RS koštati skoro sedam miliona KM.

Olimpijski Centar Jahorina posljednjih godina je napravio zanimljive sadržaje, tako da su i smještajni kapaciteti i u ljetnim mjesecima dobro popunjeni.

– Ovaj vikend se u hotelu Lavina tražila soba više. Imamo goste iz cijele BiH, ali i iz regiona. Vidite da je naš parking pun. Zbog toga uvijek radimo nove akcije i pogodnosti za naše goste. Svakom pokušavamo ponuditi nešto zanimljivo. Naravno, cijene smještaja pokušavamo prilagoditi domaćim i gostima iz regiona i cijele Evrope. Kvad avantura  – ponuda za dvije osobe koja obuhvata jednočasovno panoramsko razgledanje planine i vožnju kvadovima uz pratnju vodiča, ručak u restoranu uz piće – sve to za 139 KM za dvije osobe. Wellness gastro uživanje obuhvata 3 sata korištenja sadržaja spa centra – bazena, saune i parnog kupatila uz ručak u restoranu uz piće –  po cijeni od 44 KM po osobi. Svako će kod nas naći nešto za sebe – kažu iz hotela Lavina na Jahorini.

Jahorina je posljednjih godina u regionu prepoznatljiva i po brojnim muzičkim festivalima i koncertima koji se održavaju tokom cijele godine. U julu je održana serija koncerata na kojima su nastupila poznata imena zabavne, ali i narodne muzike. U avgustu će na Jahorini biti održan i prvi regionalni luksuzni fashion event u prirodi u BiH.

– Na vrhu Jahorine, na 1.900 metara nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera, ovog ljeta bit će održan luksuzni modni spektakl “Fashion Weekend Jahorina 2022”. Priroda kao vječna inspiracija umjetnika, modnih dizajnera i njihovih kolekcija, ovaj put 20. i 21. avgusta bit će centralno mjesto susreta i otkrivanja novih modnih kreacija nekih od najboljih modnih dizajnera BIH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Pod svjetlom planinskog sunca, svoje originalne modne priče tokom dva dana predstavit će Verica Rakočević, ELFS, Marko Feher, Amina Hasanbegović, Boudoir i Akka. Savršenom ambijentu prirode harmoniju zvuka pružit će Aleksandra Radović muzičkim koncertom 20. avgusta – poručuju organizatori “Fashion Weekenda Jahorina 2022”.

Pjevač Željko Kulašević dobro je poznato lice posjetiocima Jahorine. On već godinama nastupa u ugostiteljskim objektima na ovoj olimpijskoj ljepotici.

– Jahorina je napravila veliku priču širom regiona. Sada turisti dolaze tokom svih 12 mjeseci – kaže Kulašević.