U akciji “Zajedno za naše šume” Intesa Sanpaolo Banke posađeno 5000 sadnica

Intesa Sanpaolo Banka na Dan planete Zemlje 22. aprila/travnja ove godine pokrenula je društveno odgovornu kampanju pod nazivom Zajedno za naše šume. Kampanja je sprovedena na način da su klijenti otvaranjem tekućeg računa u ovoj banci, između ostalog, stekli pogodnost da se u njihovo ime posadi jedno drvo. S tim u vezi, danas su se u regijama Mostar, Sarajevo, Zenica, Banja Luka i Tuzla održale akcije pošumljavanja, a gdje su u ime klijenata posađene sadnice smreke, crnog i bijelog bora, te javora.

“Intesa Sanpaolo Banka do sada je organizirala nekoliko akcija pošumljavanja, ali na ovu smo jako ponosni upravo iz razloga što je najmasovnija tj. realizira se u 5 regija u kojima Banka posluje. Također, ono što je bitno jeste da su i novi klijenti Banke ocijenili ovu kampanju kao izrazito pozitivnu, kako u pogledu inovativnosti, tako i u pogledu društvene odgovornosti”, izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke, te dodala: “Današnja akcija pošumljavanja realizirana je zajedno sa kompanijama koje upravljaju šumskim područjima, a posađene sadnice ustvari predstavljaju dobrodošlicu našim novim klijentima u Banku. Raduje nas i činjenica što kroz ovakvu akciju ostavljamo nešto dobro lokalnoj sredini, ali i budućim generacijama”.

Akcija pošumljavanja realizirana je uz pomoć zaposlenika Intesa Sanpaolo Banke, koji su u svojstvu volontera zajedno sa zaposlenicima Sarajevo šuma, JP Šume TK, Šume Hercegovačko-neretvanske, Šumskim privrednim društvom ZE-DO Kantona, te kompanijom Šume Republike Srpske zasadili 5.000 novih sadnica.  Sadnice su zasađene na Ilinčici u Tuzli, brdu Hum u Mostaru, Stranjanskoj rijeci kod Zenice, u mjestu Dejčići kod Sarajeva, te na Ponirima u Banjoj Luci. Kroz ovu akciju Intesa Sanpaolo Banka obezbijedila je da se s ovim sadnicama poboljša ekološka slika BiH, ali i kvalitet zraka za buduće generacije.