U petak u Sarajevu veliko druženje sa Latifom i Mravkom Travkom i promocija pjesme „Moja školo“

Latif Moćević, pjevač i kompozitor, posljednjih nekoliko godina rada posvetio je, između ostalog, stvaranju za djecu.

Latif je udahnuo život jednom od omiljenih likova mališana u BiH – Mravku Travku, te objavio muzičke albume “Hvala, mama”, “Latif i Mravko Travko”, “Družina čarobne travke”, izveo veliki broj koncerata za djecu, radio dječiju predstavu, te osnovao i dječiji hor “Mravko Travko”.

Moćević će u petak, 9. septembra, najmlađe obradovati novom pjesmom “Moja školo”.

– To će zapravo biti jedna opuštena višesatna zabava u Mravko Travko & Lollipops igraonici i restoranu za velike i male. Mravko i ja ćemo usluživati goste, pjevati, plesati i učiti. Suština je da početak škole bude praznik našoj djeci i da ga doživljavaju kao vrijeme radosti – kaže Latif.

Zajedno sa svojom vrijednom ekipom on poklanja veliku pažnju pjesmama za djecu.

– To je najmanje što možemo uraditi za najmlađe. Djeca i mladi su budućnost svake zemlje, a inspiracija je, generalno, sve što čovjeka okružuje. Bilo bi lijepo kada bi bilo više autora i više podrške institucija. Nažalost, nadležni vrlo rijetko imaju razumijevanje za ovo što radimo. Osim u jednom slučaju, Mravko Travko kao projekat do sada nije podržan od strane institucija – govori Moćević.

Naš pjevač se pokazao i kao uspješan privatnik. 

– Naš restoran postaje mjesto koje ima priliku postati kultno okupljalište mališana. Naša misija su odgoj i znanje i svaki kanal koji možemo na tom putu iskoristiti nam mnogo znači. Mravko Travko & Lollipops igraonica i restoran za velike i male osvojio je srca najmlađih i izvan Sarajeva koji su redovno naši gosti – kaže Latif.

Najava druženja Latifa i Mravka Travka sa mališanima se nalazi na linku: