Ugledni evropski profesori članovi ovogodišnjeg žirija za izbor “Sarajevo Business Bridge Awards 2023”

Otvorene nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards

U sklopu Sarajevo Business Foruma, vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi, 17. maja dodijelit će se prestižna priznanja “Sarajevo Business Bridge Awards” kompanijama i pojedincima, koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli značajnom razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji. Na ovaj način, Sarajevo Business Forum kontinuirano daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Business Bridge Awards, planirano je kroz dodjele nagrada u ukupno 6 kategorija: Novi biznis/kompanija godine (New Business of the Year), Biznis/kompanija godine (Business of the Year),  Poduzetnik/ica godine (Entrepreneur of the Year), Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade (Youth Employer of the Year), Nagrada za društveni uticaj (Social impact Award) i Inovacija /inovator godine (Innovator of the Year).

Nominacije i prijave za Sarajevo Business Bridge Awards 2023 ocjenjivat će stručni žiri u sastavu: Dr. Danica Purg, predsjednica IEDC – Bled School of Management i predsjednica CEEMAN, Republika Slovenija, Dr. Amila Pilav Velić, prodekanesa za naučno-istraživački rad i projekte na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Dr. Lorena Škuflić, profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu, Dr. Adnan Mehonić, predavač na Odsjeku elektronskog inžinjeringa na University College London i istraživač na Royal Academy of Engineering u Velikoj Britaniji, kao i Prof. dr. Suad Bećirević, rektor Internacionalnog Univerziteta Novi Pazar, Srbija.  

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj ceremoniji tokom prvog dana održavanja 12. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

Prijave za nagrade ostaju otvorene do 28.04.2023. godine, a prijaviti se mogu kompanije i pojedinci koji svojim poslovanjem doprinose razvoju poduzetničke klime u regiji putem e-maila: [email protected].

Sarajevo Business Forum, investiciono poslovna konferencija nudi svim posjetiteljima priliku za umrežavanje i investiranje, a koju pod pokroviteljstvom Predsjedništa Bosne i Hercegovine, organizuje Bosna Bank International u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) kao i brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima.

Saznajte više i registrujte se na: https://sarajevobusinessforum.com.