Ukrajinskim izbjeglicama dostupno još 4.500 karata za put u Veliku Britaniju do 30. juna

0
98

Wizz Air, Fondacija Shapiro, Fondacija Steve Morgana i partneri proširuju ponudu besplatnih ulaznica kako bi pomogli što većem broju Ukrajinaca da pristupe viznoj šemi Vlade Ujedinjenog Kraljevstva “Domovi za Ukrajinu”

Kompanija Wizz Air danas je objavila da je njihova zajednička inicijativa sa neprofitnim organizacijama Choose Love, The Shapiro Foundation, The Steve Morgan Foundation i USPUK produžena do kraja juna 2022. godine, sa 4.500 besplatnih karata * koje su još uvijek dostupne ukrajinskim izbjeglicama za put u Veliku Britaniju.

Partnerstvo je pokrenuto u maju 2022. godine s početnih 10.000 besplatnih karata koje su bile dostupne do 15. juna. Produženje inicijative do kraja juna omogućava većem broju ukrajinskih izbjeglica, koje lete iz Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunije i Slovačke, da putuju u Veliku Britaniju uz podršku vizne šeme Vlade Ujedinjenog Kraljevstva “Domovi za Ukrajinu”. Od maja je inicijativa omogućila besplatno putovanje za više od 5.000 izbjeglica, omogućavajući im da se nastane u Velikoj Britaniji sa svojim sponzorima.

Od 14. juna, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva izdala je 88.000 viza Ukrajincima u okviru svoje šeme viza “Domovi za Ukrajinu”. Preko 51.800 njih je već stiglo u Veliku Britaniju, a proširenje ove inicijative omogućit će da još više ukrajinskih porodica bude primljeno u Ujedinjeno Kraljevstvo u narednim sedmicama.

Besplatne karte Wizz Aira dostupne su na ukupno 61 ruti na kojoj avioprevoznik saobraća od Bugarske, Mađarske, Poljske, Rumunije i Slovačke do Velike Britanije, a uključuju jedan komad ručnog prtljaga i jedan predmet prijavljenog prtljaga (do 32 kg) po osobi. Kompletnu listu ruta sa dostupnim besplatnim kartama možete pronaći u nastavku.

József Váradi, glavni izvršni direktor Wizz Aira, rekao je: “Drago nam je što je Wizz Air u mogućnosti da nastavi podržavati ukrajinske izbjeglice kao dio programa Vlade Ujedinjenog Kraljevstva ‘Domovi za Ukrajinu’. Produžavajući našu ponudu besplatnih karata do kraja juna, nadamo se da će još mnogo Ukrajinaca stići u UK i biti povezani sa svojim sponzorom. Naša srca su uz ukrajinski narod u ovo vrijeme krize i želimo da odigramo svoju ulogu u ovim naporima pružajući besplatno, sigurno i gostoljubivo putovanje svima kojima je to potrebno.”

Edward Shapiro, iz Shapiro fondacije, rekao je: “Drago nam je što smo podržali letove za više od 5.000 Ukrajinaca u proteklom mjesecu. Kako se užasna situacija u Ukrajini nastavlja, cijenimo stalnu posvećenost Wizz Aira i naših filantropskih partnera da prošire ponudu besplatnih letova za britansku šemu ‘Domovi za Ukrajinu’.”

Besplatne karte dostupne su na sljedećim linijama:

Mjesto polaskaDestinacija
BukureštBirmingham
BukureštDoncaster Sheffield
BukureštEdinburgh
BukureštLondon Gatwick
BukureštLiverpool
BukureštLondon Luton
VaršavaBirmingham
VaršavaDoncaster Sheffield
VaršavaEdinburgh
VaršavaLiverpool
VaršavaLondon Luton
GdanjskAberdeen
GdanjskDoncaster Sheffield
GdanjskEdinburgh
GdanjskLiverpool
GdanjskLondon Luton
KrakowBirmingham
KrakowDoncaster Sheffield
KrakowLondon Luton
KatowiceBristol
KatowiceDoncaster Sheffield
KatowiceLiverpool
KatowiceLondon Luton
LublinLondon Luton
SzymanyLondon Luton
PoznanDoncaster Sheffield
PoznanLondon Luton
RzeszówLondon Luton
WrocławBirmingham
WrocławDoncaster Sheffield
WrocławLondon Luton
BratislavaLondon Luton
KošiceLondon Luton
Poprad TatryLondon Luton
BudimpeštaBirmingham
BudimpeštaEdinburgh
BudimpeštaLondon Gatwick
BudimpeštaLiverpool
BudimpeštaLondon Luton
DebrecenLondon Luton
BacăuLiverpool
BacăuLondon Luton
ClujBirmingham
ClujDoncaster Sheffield
ClujLondon Luton
ConstantaLondon Luton
CraiovaBirmingham
CraiovaLondon Luton
IasiLiverpool
IasiLondon Luton
Satu MareLondon Luton
SibiuLondon Luton
SuceavaLondon Luton
TimisoaraLondon Luton
TransilvaniaLondon Luton
BurgasLondon Luton
PlovdivLondon Luton
SofijaLondon Luton
SofijaLondon Gatwick
VarnaLiverpool
VarnaLondon Luton

*Besplatne karte: Navedeni broj karata (4.500) po cijeni od 0 EUR važi do isteka raspoloživosti za odabrane letove sa polaskom do 30. juna 2022. Jedna torba za ručnu prtljagu (max: 40x30x20cm) i jedan komad prijavljenog prtljaga (do 32kg) je uključen. Cijena se odnosi samo na rezervacije izvršene na: https://wizzair.com/#/rescue. 

O Wizz Airu    

Wizz Air, evropska niskotarifna aviokompanija sa najvećom stopom rasta, ima flotu od 153 aviona tipa Airbus A320 i A321. Tim posvećenih profesionalaca u oblasti vazduhoplovstva nudi kvalitetnu uslugu po veoma niskim cijenama karata, što je Wizz Air učinilo omiljenim izborom 27,1 miliona putnika zaključno sa 31. martom 2020. godine. Wizz Air je član Londonske berze pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno ušla među deset najsigurnijih aviokompanija na svijetu po izboru airlineratings.com, jedine svjetske rejting agencije u oblasti sigurnosti i proizvoda, i osvojila Nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini koju dodjeljuje ATW i koja predstavlja najviše priznanje za jednu aviokompaniju ili pojedinca.

O Choose Love

Choose Love podržava izbjeglice i raseljene osobe u 22 zemlje širom svijeta. Trenutno rade sa 68 lokalnih partnera širom Ukrajine, finansirajući hitnu medicinsku pomoć, evakuacije, hranu, sklonište, podršku LGBTQIA+ organizacijama i specifičnu podršku BIPOC zajednici. Njihova kampanja je do sada prikupila preko 7 miliona funti https://chooselove.org/

O Fondaciji Shapiro

Fondacija Shapiro je ponosna što je lider u pružanju usluga najugroženijoj populaciji svijeta: 70,8 miliona izbjeglica, interno raseljenih osoba i tražilaca azila. Kroz partnerstva na pet kontinenata, naši ciljevi su da ublažimo patnju u najekstremnijim situacijama i da aktivno razvijamo kreativne mogućnosti preseljenja u naprednim ekonomijama https://theshapirofoundation.org/  

O Fondaciji Steve Morgan

Osnovan 2001. godine od Stevea Morgana CBE, kako bi podržao projekte koji pomažu djeci i porodicama, osobama sa fizičkim poteškoćama ili poteškoćama u učenju, starijim osobama ili socijalno ugroženima u Sjevernom Velsu, Merseysideu i Cheshireu. Imovina od 300 miliona funti od 2001. https://stevemorganfoundation.org.uk/   

O USPUK

USPUK (Ukraine Sponsorship Pathway) je dobrotvorna organizacija sa sjedištem u Londonu. Mi smo tim advokata, poduzetnika, novinara, stručnjaka za tehnologiju, zapošljavanje i finansije koji žele pomoći Ukrajincima raseljenim zbog rata u Ukrajini koji žele da putuju u Veliku Britaniju u okviru programa ‘Domovi za Ukrajinu’. Blisko sarađujemo sa programom ‘Domovi za Ukrajinu’ Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i sa drugim dobrotvornim i dobrovoljnim organizacijama od povjerenja, a imamo ukrajinski tim na terenu i u Varšavi i u Krakovu u Poljskoj. https://www.uspuk.org/