Uspješna kompanija iz Cazina ukinula radne subote za svoje uposlenike

0
152

Za veliki broj zaposlenih osoba u našoj zemlji nedjelja je još uvijek radni dan. To se posebno odnosi na radnike u trgovini i uslužnim djelatnostima, ali i  u pojedinim fabrikama.

Za 35 zaposlenih u uspješnoj fabrici Limometal u Cazinu prošla subota, 23. april, bila je posljednja radna. Naime, direktor firme Mensur Mulalić donio je odluku da i subota bude neradna za uposlenike Limometala.

– I pored brojnih izazova posljednjih godina Limometal je uspio zadržati nivo proizvodnje i radna mjesta, a čak bilježimo i povećanje proizvodnje. Sve je to rezultat dobre organizacije, ali i zalaganja svih uposlenih, od radnika u proizvodnji do direktora. Ukidanje radnih subota dočekano je sa oduševljenjem. Već ranije smo imali sistem u kojem je samo svaka druga bila radna. Od ove godine Prvi maj će svim uposlenima biti pravi Praznik rada. Ono što je bitno jeste da ova odluka neće utjecati na smanjenje plata. O neradnom petku u ovom trenutku teško je govoriti zbog potreba naših kupaca, ali i dobavljača – kaže Mensur Mulalić.

Proizvodi Limometala pored naše zemlje već nekoliko godina prodaju se i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji.