Uspješna repriza sarajevskog derbija: Prikupljeno 73.500 KM za liječenje oboljelih bh. građana.

Organizacijom remakea derbija između Željezničara i Sarajeva koji je odigran 2. maja 1996. godine na Stadionu Grbavica Udruženje Pomozi.ba skupilo je 73.500 KM za liječenje oboljelih bh. građana.

-Još uvijek sumiramo utiske nakon ovog događaja koji je zaista bio jedinstven i emotivan. Ono što je najbitnije jeste da smo ostvarili glavni cilj i prodajom ulaznica skupili i više novca nego smo očekivali za liječenje teško oboljelih bh. građana. Pored toga organizirali smo događaj u kojem su svi uživali, evocirali smo uspomene na neka prošla vremena i probudili smo nostalgiju kod ljudi. Podsjetili smo na lijepe strane sporta i ujedno podstakli ljude da čine dobro – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Prikupljena sredstva usmjerena su u Fond kojeg je Udruženje Pomozi.ba osnovalo u saradnji sa Edinom Džekom i Mirzom Teletovićem „Sportisti za život“.

-Otkako smo osnovali ovaj Fond koji je okupio brojne sportiste i sportske kolektive do sada smo za liječenje oboljelih uplatili oko 150.000 KM. Jako su nam značajna i sredstva koja smo uspjeli prikupiti reprizom prvog poslijeratnog derbija, jer na dnevnom nivou dobijamo nekoliko desetina zahtjeva za pomoć u liječenju naših oboljelih građana i teško je odgovoriti na sve njih – ističu iz Pomozi.ba.

Remake derbija koji je održan 8. juna na Stadionu Grbavica podržali su Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Vlada KS, FK Sarajevo, FK Željezničar, Dnevni Avaz, Općina Stari Grad, Općina Ilidža, Novo Sarajevo i Centar, kompanije Stock, JR Service, Malak Regency, Unicredit Bank, Agencija VAS Bosnia, Meridian Bet kladionica, Telemach, Spanish Market, FACE TV, Adriatic Osiguranje, BH Telecom, Gong.

-Veliku zahvalu dugujemo svim partnerima i prijateljima uz čiju podršku je bilo mnogo jednostavnije održati ovaj humanitarni događaj, kao i Edisu Husniću koji je otkupio potpisane replike dresova Želje i Sarajeva. Hvala svima koji su bili dio ove priče i vjerujemo da će se još dugo sjećati emocije sa stadiona Grbavica koju su osjetili. Najbitnije je što ćemo spasiti nekoliko života – zaključuju iz Udruženja Pomozi.ba.