Uspješne bh. kompanije grade turističko naselje na Hvaru

Hvar, sunčani otok okružen kristalno čistim morem, jedna je od svjetski najpoznatijih destinacija u regionu. Svjetski mediji su ga više puta svrstavali na liste najljepših otoka, a omiljen je i među Bosancima i Hercegovcima. 

Posljednjih mjeseci desetine radnika iz BiH nalaze se na Hvaru, ali ne zbog odmora, nego zbog rada na izgradnji jednog turističkog naselja na ovom prelijepom otoku. 

Riječ je o projektu u čijoj realizaciji učestvuju uspješne bh. kompanije – tvornica montažnih kuća „Krivaja Homes“, „Artisan“  i „Limometal“ iz Cazina. 

– Naša partnerska kompanija „Krivaja Homes“ je izvođač radova na izgradnji jednog turističkog naselja na Hvaru. Trenutno su isporučena oko 64 objekta, a u planu je da se gradi još oko 100 objekata. Drago nam je što zajedničkim snagama gradimo jedno lijepo turističko naselje u kojem će sigurno istinski uživati i Bosanci i Hercegovci. Proizvodi Limometala već su decenijama prisutni u Hrvatskoj, a sve je više objekata na Jadranu koji imaju naše proizvode. Dokazali smo da roba bosanskohercegovačkog porijekla može biti jednako kvalitetna i da uz prave partnere bez problema možemo parirati proizvodima iz Evropske Unije – kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala.