Via Media preuzima Rent a PR Consulting

0
120

Agencija Via Media je sklopila dogovor o akviziciji sa PR agencijom Rent a PR Consulting, čime ova agencija postaje njen sastavni dio.

Kroz ovu akviziciju, Via Media potvrđuje svoje strateško opredjeljenje unapređenja kreativne industrije u BiH i osnaživanja svoje liderske pozicije na tržištu.  

Ova akvizicija je za nas vrlo značajna i predstavlja snažnu podršku daljem razvoju našeg odjela za strateške komunikacije i PR. Agenciju Rent a PR Consulting čini tim vrhunskih komunikacijskih i kreativnih profesionalaca koji će, na čelu sa Sanelom Tunović, ojačati naš postojeći portfolio usluga i donijeti novu energiju, ne samo našoj agenciji, već i cijelom tržištu. Plan je da u budućnosti Via Media postane edukacijski hub za razvoj nove generacije komunikacijskih stručnjaka“ izjavio je Haris Mujanović, CEO Via Media agencije.

Akvizicija agencije Rent a PR Consulting je prva ovakve vrste u kreativnoj industriji u Bosni i Hercegovini, te predstavlja pomak prema postavljanju novih standarda. Osnivačica i direktorica agencije Rent a PR Consulting, Sanela Tunović preuzima funkciju PR Director-a u agenciji Via Media.

„Ponosna sam na rezultate koje smo ostvarili sa Rent a PR Consulting agencijom u posljednjih 13 godina. Međutim, postati dio tima vodeće kreativne agencije u BiH predstavlja veliku priliku, ali i izazov. Sasvim sigurno će naše buduće aktivnosti, u sklopu Via Medije, biti usmjerene na pomjeranje granica i jačanje potencijala za dalji razvoj odnosa sa javnošću u Bosni i Hercegovini.“ – izjavila je Sanela Tunović, vlasnica agencije Rent a PR Consulting.

Via Media, kao full-service marketing agencija, ovim preuzimanjem jača portfolio usluga koje pruža svojim klijentima sa fokusom na razvijanje servisa iz oblasti strateških i kriznih komunikacija, kao i realizaciju edukacija iz oblasti komunikacija. 

O agenciji Rent a PR Consulting

Rent a PR Consulting je osnovana 2009. godine kao specijalizirana agencija za strateške komunikacije, upravljanje komunikacijama i savjetovanje. Agencija je bila fokusirana na razvijanje komunikacijskih strategija i kreiranje integrisanih komunikacijskih rješenja za svoje klijente. Rent a PR Consulting je prepoznata na tržištu BiH po svojim specifičnim edukacijskim programima iz oblasti komunikacija.

O agenciji Via Media

 Via Media je osnovana 1997. godine kao pionir nove generacije, koja je imala značajnu ulogu u razvoju bh. i regionalnog tržišta komunikacija. U aprilu 2021. godine, Via Media je postala dio grupacije Bingo. Via Media je jedna od vodećih agencija, poznata po svojim višestruko nagrađivanim kampanjama, kreiranju i upravljanju brendovima, te uvođenju internacionalnih igrača na lokalno tržište.