Wizz Air nastavlja širiti mrežu letova u Italiji

  • Dodatnih 750.000 sjedišta je u prodaji iz Rima i Milana
  • 12 novih ruta kreće od oktobra 2022.
  • Posljednja ekspanzija postavlja Wizz Air na treće mjesto u Italiji

Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, najavila je dalje širenje svojih baza u Italiji, čime će postati treća po veličini aviokompanija u toj zemlji. Wizz Air će pozicionirati tri aviona Airbus A321neo u svoje baze na aerodromima Rome Fiumicino i Milan Malpensa i to dva u Rim, a jedan u Milanu.

Ovaj potez će omogućiti pokretanje 12 novih linija te češće letove na pet dosadašnjih ruta iz Rima i tri iz Milana. Nove linije će biti uspostavljene od oktobra 2022. godine, a karte su već dostupne na web stranici kompanije wizzair.com i njenoj mobilnoj aplikaciji.

Baziranjem dvije nove letjelice u Wizz Airovoj bazi na aerodromu Rome Fiumicino ukupni broj aviona na toj lokaciji porast će na sedam. Ovaj potez omogućit će porast broja Wizzovih letova iz glavnog grada Italije na 65. Putnici će sada biti u mogućnosti da lete ka Barceloni, Gothenburgu, Malagi, Parizu, Portu, Sevilli i Valenciji. Uz to, dodatni kapaciteti Wizzu će omogućiti porast frenkvencije letova ka Eindhovenu, Hurgadi, Parizu (aerodrom Orly), Tel Avivu i Jerevanu.

Aerodrom Milan Malpensa dobit će još jedan avion, čime će ih u toj bazi biti ukupno 6. Wizz Air će predstaviti pet novih ruta prema Cardiffu, Džedi, Marsa Alamu, Rijadu i Jerevanu, počevši od oktobra 2022. godine. Dodatni kapaciteti značit će i učestalije letove prema Tel Avivu, Cataniji i Atini, a ovom ekspanzijom aviokompanija će sa aerodroma Milan Malpensa letjeti na 43 destinacije.

“Oduševljeni smo što se širimo u Italiji i postajemo treći najveći avioprevoznik u zemlji, pokazujući predanost rastu naše prisutnosti na tržištu. Pozicioniranje ova tri dodatna aviona na aerodrome Rome Fiumicino i Milan Malpensa omogućava nam da dodatno ojačamo našu ponudu na domaćem tržištu, dajući našim putnicima priliku da putuju u 12 novih odredišta iz Rima i Milana”, rekao je Robert Carey, predsjednik Wizz Aira.

Stalna fokusiranost Wizz Aira na pružanje jeftinih i raznolikih ruta putnicima kroz svoju mrežu znači da je ovaj avioprevoznik donio tešku odluku da zatvori svoju bazu na aerodromu Palermo. Od 3. novembra 2022. avioni koji su tamo trenutno smješteni bit će premješteni kako bi podržali širenje u Rimu i Milanu.

Wizz Air će nastaviti letjeti do Palerma, obavljajući svakodnevne letove između Milana Malpense i aerodroma Venice Marco Polo i Palerma, osiguravajući da može nastaviti opsluživati vjerne domaće putnike. Iako će rute između Palerma i Torina te Bologne biti ukinute, to predstavlja samo 4% Wizz Airovog talijanskog rasporeda letova. Wizz Air će nastaviti obavljati više od 220 domaćih letova sedmično i proširit će svoju uslugu iz Torina i Bologne do svoje baze na aerodromu Catania Fontanarossa, gdje ima tri bazirana aviona.

NOVE RUTE WIZZ AIRA

RutaFrekvencijaCijene od*Početak letova
Milan Malpensa – CardiffSrijeda, nedjelja24.99
EUR
30.
oktobar
2022.
Milan Malpensa – YerevanUtorak, subota54,99
EUR
10. januar
2023.
Milan Malpensa – Marsa AlamSrijeda, nedjelja49,99
EUR
11. januar
2023.
Milan Malpensa – JeddahUtorak, subota54,99
EUR
3.
decembar 2022.
Milan Malpensa – RiyadhČetvrtak, nedjelja54,99
EUR
20. april
2023.
Rome Fiumicino – BarcelonaSvakodnevno24.99
EUR
12.
decembar 2022.
Rome Fiumicino – ValenciaUtorak, četvrtak, subota24.99
EUR
13.
decembar
2022.
Rome Fiumicino – PortoUtorak, četvrtak, subota24.99
EUR
13.
decembar
2022.
Rome Fiumicino – ParigiPonedjeljak, srijeda, četvrtak, petak, nedjelja24.99
EUR
12.
decembar 2022.
Rome Fiumicino – SivigliaUtorak, četvrtak,
subota
24.99
EUR
29.
april
2023.
Rome Fiumicino – MalagaSrijeda, četvrtak,
petak, nedjelja
24.00
EUR
28.
april
2023.
Rome Fiumicino – GöteborgSrijeda, nedjelja24.99
EUR
30.
april
2023.

* Cijena u jednom pravcu, uključujući administrativnu taksu. Uključena je jedna ručna torba (max: 40x30x20cm). Koferi i svaki komad prijavljenog prtljaga podliježu dodatnim naknadama. Cijena se odnosi samo na rezervacije napravljene na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji WIZZ.

** Primjenjuju se odredbe, uvjeti i izuzeci.