Za 7 dana počinje MAMF Konferencija za mame – Dobrodošli!

6. konferencija za mame – MAMF, održaće se 26. maja u hotelu Hills u vremenskom periodu od 10 do 18 sati

Ova konferencija predstavlja odličnu priliku za sve mame, ali i buduće roditelje, da nauče nešto novo, da se opuste i uživaju u druženju sa stručnjacima i brojnim prijateljima MAMF-a. Osnivač Konferncije Meliha Mulahalilović Žiško ističe da je događaj s godinama rastao i postao prepoznatljiv kao mjesto susreta i dobre energije: “Događaj Konferencija za mame (MAMF) je prepoznatljiv i ponosni smo na partnerstvo koje imamo s majkama. U ovim izazovnim vremenima, posvećenost porodici treba biti što veća. Pozivam sve mame u BiH da nam se pridruže 26.05. kako bismo zajedno napunile baterije i pružile podršku jedna drugoj.“

Ova godina donosi inovativne promjene za konferenciju, s obzirom na to da prvi put pored radionica i panela, imamo i svoj sajamski dio – MAMAMARKET gdje će više od 25 mama predstaviti svoje proizvode i usluge. Učesnice i teme konferencije su izuzetno interesantne i relevantne, te smo sigurni da će svi posjetioci i ove godine pronaći nešto za sebe. Za najmlađe je osiguran i poseban  program sa animatorima kako bi svi mogli  bezbrižno uživati u bogatom  sadržaju  ovogodišnjeg MAMF-a.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce i nije potrebna prethodna registracija. Prva konferencija za mame održana je 2018. godine i od tada je postala mjesto susreta, podrške, edukacije, dobre energije i međusobnog osnaživanja majki.

Na ovogodišnjem MAMF-u imamo izuzetne govornice koje će podijeliti svoje znanje i iskustvo. Aida Zubčević, vlasnica Favede i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, jedna od četiri dobitnice Oxfam svjetske nagrade za ekonomsko osnaživanje žena, otvara konferenciju i govorit će o tome kako se postiže ravnoteža između života i posla, te koji su izazovi poduzetničkog puta jedne mame. Vahida Djedović će predstaviti svoju novu knjigu “Kad izgubim sebe” i govoriti o održavanju ravnoteže u životu. Iz Hrvatske nam samo za ovu priliku dolazi Jelena Veljača, glumica, scenaristica i producentica, te članica inicijative #spasime. Na MAMF-u će govoriti o tome kako aktivizam može doprinijeti pozitivnim promjenama u svijetu. Dr. Lejla Divović-Mustafić, ljekar specijalista interne medicine i Dr. Zana Tafi, specijalista medicine rada i sporta, će govoriti o tome kako ostati snažna i zdrava mama te održavati kondiciju i vitalnost tijekom majčinstva. Belma Alagić i Lemana Terzimehić će govoriti o ulozi tehnologije i okruženja u razvoju djece. Lejla Šebić će predstaviti priručnik Vježbe za mame i bebe nakon trudnoće, dok će Lana Milavić govoriti o homeopatiji i kako ona može ublažiti simptome i stres u majčinstvu.

Vidimo se 26. maja na MAMF konferenciji za mame u hotelu Hills! Program i detalji su dostupni na: www.mamf.ba . Ulaz je slobodan i nije potrebna prethodna registracija da biste prisustvovali događaju.