Za vlasnike kućnih ljubimaca: Donosimo nekoliko načina kako svoj dom održavati svježim i čistim

Imati kućnog ljubimca je iskustvo koje mijenja život. Od jutarnjeg buđenja uz umiljato mače do dolaska kući nakon dugog radnog dana gdje te na vratima dočeka razigrani psić – osjećaji veselja i ljubavi koje kućni ljubimci bude u nama su neopisivi. Međutim, biti vlasnik kućnog ljubimca također donosi i veliku količinu odgovornosti – od hranjenja, adekvatne brige i zadovoljavanja specifičnih potreba četveronožnog prijatelja pa sve do osiguravanja čistog i ugodnog prostora u kojem svi boravimo. Tako će i oni svakodnevni kućanski poslovi zahtijevati više pažnje nego inače.

Naravno, prioritet ne bi trebala biti briga o stanju kućanstva, već provođenje vremena i stvaranje uspomena sa svojim kućnim ljubimcima. Koliko je to bitno pokazalo je i istraživanje kompanije Samsung koje tvrdi kako je porast broja kućnih ljubimaca širom Evrope rezultirao pojavom novih zahtjeva korisnika kod izbora kućanskih uređaja i novi nivo interakcije s tehnologijom u domu. Također, više od polovine ispitanika smatra da tehnologija može poboljšati dobrobit njihovih ljubimaca, zdravlje, aktivnosti i smanjiti tjeskobu radi odvajanja. U skladu s tim, Samsung predstavlja koji pametni uređaji, opremljeni nizom inteligentnih funkcija, mogu pomoći da život s kućnim ljubimcima bude što jednostavniji.

Kako efikasnije očistiti životinjske dlake

Igranje s četveronožnim prijateljima je omiljena aktivnost svim vlasnicima, ali isto tako dlaka kućnih ljubimaca brzo i lako putuje po kući te se zavlači u razne uglove doma. Čišćenje dlaka zna biti mukotrpan posao, posebno nakon proljetnog perioda linjanja, ali uz Bespoke Jet™usisavanje postaje jednostavno i lako. Super stvar je što sadrži namjenski Pet Tool alat, višestruku Jet Dual Brush četku i višeslojni sistem filtracije, koji su posebno dizajnirani za porodice s kućnim ljubimcima, te tako hvataju 99,999% fine prašine i smanjuju izloženost alergenima.

Postoje trenuci kada su vlasnici kućnih ljubimaca daleko od kuće. Za takve prilike, Bespoke Jet Bot AI+™ robotski usisavač istovremeno služi i kao čistač i kao dodatni par očiju s nizom opcija za njegu kućnih ljubimaca kojima se lako pristupa putem aplikacije SmartThings na  pametnom telefonu. Koristeći SmartThings Pet Care, korisnici na usisavaču jednostavno mogu odrediti prostorije koje njihovi ljubimci posebno vole kako bi ih uređaj pravilno nadzirao u načinu rada Home alone. Osim toga, uz Smart Cleaning, koji integriše AI prepoznavanje objekata uspješno će izbjegavati objekte kućnih ljubimaca –  poput njihovih zdjelica s hranom ili omiljenih igračaka – dok istovremeno uspješno čisti prostoriju. Nadalje, ako Jet Bot AI+™ prepozna da uznemireni ljubimac laje ili plače, može reagovati na zvuk uključiti zvuk klasične muzike, bijelog šuma ili drugih umirujućih prirodnih zvukova.

Odjeća bez dlaka kućnih ljubimaca

Kako ljubitelji kućnih ljubimaca već dobro znaju, pod nije jedino mjesto na kojem se nalaze dlake, već je uklanjanje dlaka s odjeće još jedan čest i izazovan zadatak. Samsung Bespoke AI™ mašina za pranje i sušenje veša sadrži niza inteligentnih funkcija poput AI OptiWash™ opcije koja pomaže u temeljitom čišćenju odjeće inteligentnim prepoznavanjem težine tereta i nivoa prljavštine kako bi se ispustila tačna količina deterdženta i vode. Nadalje,  AI Ecobubble™ tehnologija miješa zrak, vodu i deterdžent kako bi stvorila mjehuriće koji peru odjeću na nižoj temperaturi, uklanjajući tako najtvrdokornije mrlje od kućnih ljubimaca. Također, svi znamo kako četveronožni ljubimci najviše vole spavati krevetu svog vlasnika, tako će Air Wash komponenta, dostupna na evropskim modelima, neutralizovati sve mirise na posteljini koristeći vrući zrak.

Uklanjanje neugodnih mirisa Održavanje svježeg doma važno je ne samo za bolji život, već i za bolje zdravlje svih ukućana, ali i kućnih ljubimaca. Uz Bespoke Cube Air Purifier pročišćivač zraka moguće je zadržati prašinu i perut u zatvorenom prostoru, naročito u proljetnim mjesecima kada su nivoi tih čestica visoki. Bespoke Cube donosi posebnu funkciju Pet Mode koja može uhvatiti finu dlaku kućnih ljubimaca, velike i male čestice prašine — s filterom koji hvata 99,97% ultrafine prašine — kao i neugodne mirise tako da svaki član kućanstva može uživati u čistom zraku.

Osim čistog zraka, s dolaskom proljeća i ljeta dolaze i visoke temperature tako da je klima uređaj neizostavan. Prava temperatura za kućnog ljubimca može varirati ovisno o životinji i pasmini, tako da podešavanje adekvatne sobne temperature postaje ključni zadatak vlasnika. Klima uređaj WindFree™ korisnicima može pomoći da paze na temperaturu u svom domu, čak i kada su daleko od kuće. Za jednostavno korištenje, postavke klima uređaja mogu se prilagoditi u stvarnom vremenu kako bi odgovarale vašem kućnom ljubimcu.