Adnan Jakupović nakon pjesama o Hercegovini novu posvetio Bosni

Adnan Jakupović, kojeg mnogi smatraju nasljednikom Halida Bešlića i Harisa Džinovića, u nedjelju, 13. novembra, će objaviti novu pjesmu.

Njegova lična karta je pjesma „Mostarska“, a, pored nje, o ljepotama Hercegovine pjevao je u svom hitu „Neretva, hladna voda“.

Odlični pjevač narodne muzike iz Mostara, u nedjelju u 19 sati publici će predstaviti spot za pjesmu “Iznad Bosne”.

Amir Kazić Leo uradio je muziku, a Faruk Buljubašić Fayo tekst za ovu numeru. Arel Češljar i Meho Radović potpisuju aranžman, dok je spot djelo Anisa Mujanovića.

– Jako sam sretan što nakon višemjesečnog rada mogu predstaviti teaser za novu pjesmu. Prezadovoljan sam kako je ona ispala i vrlo sam ponosan na doprinos svakog ko je u njoj učestvovao. Nakon Hercegovine, Mostara i moje prelijepe Neretve, moram jednu pjesmu posvetiti i Bosni. Ovo je moj poklon svim Bosancima, ali, naravno, i Hercegovcima širom svijeta. Iznad Bosne samo može biti ljepota i ništa drugo – kaže Adnan Jakupović.

Adnan Jakupović ima ugovorene nastupe nekoliko mjeseci unaprijed. Sa svojim Mostarcima će se družiti večeras u klubu Art, a naredni vikend sa publikom u Švedskoj. Odavno je dogovorio i novogodišnji nastup, tako da će Jakupović u najluđoj noći zabavljati goste hotela “Central” na Vlašiću i većina mjesta već je rezervisana.

Teaser nove pjesme “Iznad Bosne” se nalazi na linku:https://fb.watch/gKp6e1vk4L/