Akcija “Obrok za sve”: HPLUS RALLY i HIFA PETROL donirali 30.100 KM udruženju Pomozi.ba

150

Danas je u prostorijama udruženja Pomozi.ba u Sarajevu upriličena primopredaja sredstava prikupljenih od strane učesnika HPLUS RALLY-a i kompanije Hifa Petrol za akciju Obrok za sve.

HPLUS RALLY, rally luksuznih automobila u organizaciji kompanije Hifa Petrol održan je u periodu od 7. do 12. juna ove godine na relaciji Mostar – Dubrovnik – Split – Zrće – Opatija – Grobnik – Cazin. Učesnici HPLUS RALLY-a pored druženja, vožnje, jačanja poslovnih i privatnih veza i uživanja u gastronomskoj ponudi regiona nisu zaboravili na one kojima je pomoć potrebna i pokazali su se kao veliki humanitarci.

Zajedničkom akcijom i velikom finansijskom podrškom kompanije Hifa Petrol, prikupili su 30.100 KM za akciju „ Obrok za sve“ i na taj način obezbijedili 7.525 obroka za najugroženije kategorije naših sugrađana. Učesnici HPLUS RALLY-a prikupili su 9.305,64 KM, a kompanija Hifa Petrol na ime navedene akcije uplatila je dodatni iznos od 20.794,36 KM.

Sredstva prikupljena od strane učesnika HPLUS RALLY-a, uručio je Ahmed Ahmetlić, predstavnik kompanije Hifa Petrol i CEO HPLUS RALLY-a.

 Veliko zadovoljstvo i čast mi je da mogu uručiti ovu donaciju ispred kompanije Hifa Petrol, HPLUS RALLY-a i učesnika koji su velikodušno sudjelovali u prikupljanju donacija za projekat “Obrok za sve”. Ponosan sam na sve naše učesnike koji su uspješni u svom poslovanju kako u Bosni i Hercegovini tako i širom Evrope i koji su ovim gestom pokazali emaptiju prema ugroženim kategorijama. Ovom donacijom obezbjedili  smo 7.525 obroka i nadamo se da ćemo podstaći i druge da doniraju koliko mogu za one kojima je to zaista potrebno“, kazao je Ahmetlić.

Donirana sredstva preuzeo je Elvir Karalić, osnivač i predsjednik udruženja Pomozi.ba. „ Zahvaljujem se kompaniji Hifa Petrol i svim učesnicima HPLUS RALLY-a na ovoj vrijednoj donaciji. Na ovaj način osigurani su obroci osobama koje nisu u mogućnosti sebi obezbijediti obrok, a takvih je nažalost svakim danom sve više“ – rekao je Karalić.

Ovo je još jedna u nizu dobrotvornih akcija pod okriljem kompanije Hifa Petrol. Ova uspješna bh. kompanija poznata je po izuzetnoj podršci i sponzorstvu velikog broja naših sportista, te visokoj stopi društvene odgovornosti i odazivu na brojne humanitarne akcije.

Prošle godine HPLUS RALLY, Hifa Petrol i Pomozi.ba donirali su 50.000 KM za nabavku invalidskih kolica za djecu.

Sa svakim svojim narednim eventom HPLUS RALLY nastaviti će sa organizacijom dobrotvornih akcija i na taj način dati svoj doprinos zajednici.