Alen Hrbinić dobio nagradu za hit godine: Muzika nas spaja i ona je naš smisao života

120

Alen Hrbinić već nekoliko godina sarađuje sa hitmejkerom Dinom Muharemovićem. Posljednja saradnja ovog uspješnog dvojca rezultirala je pjesmom “Bolujem, boluješ”, za koju je Hrbinić dobio i nagradu za hit godine koju mu je dodijelio radio HIT FM. 

– Pjesme radimo zbog publike, a nagrade su nam dodatni vjetar u leđa. Publika mi na nastupima redovno traži ovu pjesmu, tako da nisam iznenađen ovom nagradom. Saradnja sa Dinom Muharemovićem je odlična i on je već za mene pripremio nekoliko novih pjesama. U narednom periodu ću nastaviti i autorski rad i sve to kompletirati na novom albumu – kaže Alen Hrbinić. 

Pjevač koji živi i radi u Njemačkoj nedavni boravak u Sarajevu iskoristio je za susret sa kolegama pjevačima i muzičarima. Tako je uživao u druženju sa Nerminom Puškarom, Kenanom Ferhatovićem i Dadom Marinkovićem. 

– Muzika nas sve spaja. Ona je naš smisao života i kroz nju pokazujemo naše emocije. Nema dana da barem dva sata ne budem u studiju ili sviram gitaru za svoju dušu – govori Hrbinić.