Amina Merjem Hebib, Narin Handan i Zahra Handan: One su budućnost bh. džudoa, predviđaju im uspješne karijere

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mustafa Hebib na Evropskom kupu u Rumuniji je osvojio zlatnu medalju, a on je samo jedan od članova džudo kluba ON1 kojima predviđaju blistave sportske karijere.

Džudistkinje ovog kluba, na čijem čelu je Karim Hebib, uz muškarce su posljednjih godina neprikosnovene vladarice tatamija u Bosni i Hercegovini u nekoliko kategorija. One su višestruke prvakinje države, osvajačice mnogobrojnih turnira u inostranstvu, više puta proglašene za najbolju žensku džudo ekipu Bosne i Hercegovine u više starosnih kategorija…

– ON1 je obilježio bh. džudo scenu posljednjih par godina svojim pobjedama i uspjesima. Kroz klub su prolazili mnogi, a ostajali samo najkvalitetniji i najbolji. Amina Merjem Hebib (16), Narin Handan (16) i Zahra Handan (16) su trenutno najjača ženska postava koju jedan klub u BiH može imati. Budućnost ženskog bh. džuda stanuje u glavnom gradu naše domovine Bosne i Hercegovine. Na nedavno održanom svjetskom prvenstvu za kadete u Sarajevu naše tri predstavnice su sačinjavale gotovo pola ženske reprezentacije, koja nas je predstavljala na SP-u. Najbolja predstavnica iz  BiH na svjetskom prvenstvu bila je Amina Merjem Hebib, aktuelna i višestruka prvakinja države koja je u trećem krugu zaustavljena od aktuelne svjetske prvakinje Linthoi Chanambam. Narin Handan je lider svoje kategorije u BiH i trostruka aktuelna prvakinja države za kadete, juniore i seniore i osvajačica Balkanske medalje – kaže Kerim Habib.

Veliki zaljubljenik u sport i prvi čovjek džudo kluba ON1 ističe veliki potencijal ovog kluba.

– Džudo savez BiH kao i svi ostali mogu biti ponosni na ove mlade takmičarke. Ovakav sportski potencijal, ukoliko bude na vrijeme prepoznat od strane nadležnih, u prvom redu Džudo saveza BiH, nadležnih ministarstava, te podržan od Olimpijskog komiteta BiH koji prati i podržava sportiste i za koji vjerujemo da želi da pruži maksimalnu podršku ovakvim mladim i perspektivnim sportistima,  tada možemo očekivati i vrhunska sportska dostignuća. Podršku klubu i takmičarima pružaju prijatelji i sponzori koji svojim angažmanom učestvuju u ostvarivanju sportskih rezultata naših mladih sportista. U prvom redu to su Ministarstvo kulture i sporta KS i BH Telecom. Tu su i druge društveno odgovorne kompanije poput BH pošte i pojedinaca koji žele da učestvuju i podržavaju mlade i sport – kaže na kraju Hebib.