Bosna Bank International se pridružila članstvu Filantropskog foruma

0
146

Članstvu Filantropskog foruma u Bosni i Hercegovini početkom juna pridružila se Bosna Bank International d.d. Sarajevo. Ugovor o članstvu su potpisali izvršna direktorica Filantropskog foruma, Tatjana Vučić, i direktor marketinga i komunikacija BBI banke, Dino Selimović.

Filantropski forum BiH je jedinstvena platforma koja okuplja kompanije, organizacije i individualne filantrope koji žele aktivno ulagati u bolje društvo naše države. Filantropski forum je ključni pokretač za kreiranje snažne filantropske kulture i ima za zadatak promociju filantropije i kreiranje stabilnog sistema za filantropiju, a sve u cilju stvaranja održive filantropske zajednice koja doprinosi pozitivnoj društvenoj promjeni. U Filantropskom forumu vjeruju kako će ova saradnja donijeti dobro našem društvu.

„Radujemo se što je BBI banka prepoznala značaj Filantropskog foruma, koji je vođen vizijom ujedinjavanja dobra za perspektivniju budućnost našeg društva, te smo počastvovani što se tako renomirana kompanija kao što je BBI pridružila našoj plemenitoj misiji.“ – kazala je Tatjana Vučić.

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je finansijska institucija koja fizičkim i pravnim licima pruža sve vrste bankarskih usluga na području Bosne i Hercegovine, a svoje poslovanje temelji na etičkim principima, partnerskim odnosima i pravednosti.

Dino Selimović je ovom prilikom izjavio: „Velika nam je čast i zadovoljstvo što je Bosna Bank International prepoznata od strane Filantropskog foruma BiH kao društveno-odgovorna kompanija koja pomaže i podstiče razvoj lokalnih zajednica u kojima smo prisutni kao banka. Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da budemo dio ove lijepe priče koja ujedinjuje dobro u Bosni i Hercegovini i da zajedno podstičemo aktivnosti koje će olakšati i pomoći našim sugrađanima koji su u stanju potrebe.“