Bosna i Hercegovina ogrnuta u zlatno

#budizlatan

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zvanično je krenulo sa ovogodišnjom kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.

Kampanju smo započeli na simboličan način, tj.osvjetljenjem značajnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnjoj kampanji podizanja svijesti poseban štih dali su gradovi Sarajevo, Visoko, Tuzla, Mostar, Bihać i Tešanj, koji su obojeni u zlatno i ogrnuti zlatnom vrpcom u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka dočekali septembar. Od građevina i znamenitosti zlatne su postale Sarajevo – Vijećnica i Zgrada institucija BiH, Visoko – Kulturni centar Altindag, Mostar – Stari Most, Bihać – rijeka Una, Tuzla – zgrada Privredne komore TK i Tešanj – Tvrđava.

Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada trčimo trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kada ćemo svi imati priliku pokazati svoju podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život.