Donacija kompanije Galenika Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka

0
40

Galenika je ove godine bila dio osmog OREA Art Marketa kao zlatni sponzor, a u sklopu ovog događaja koji je bio u znaku kreativnosti, održivosti i društvene odgovornosti, Galenika je donirala novčana sredstva Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“. Donirana sredstva ići će za potrebe Roditeljske kuće koja djeluje u sklopu ovog Udruženja, a u kojoj borave roditelji sa oboljelom djecom.

Galenika je u OREA Art Marketu prepoznala partnera koji jako dobro oslikava misiju i viziju kompanije, te posvećenost društveno odgovornom poslovanju i očuvanju okoliša. Najvažniji segment ovog događaja je svakako humanitarni karakter cjelokupnog projekta, te je Galenika ove godine podržala rad Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ simboličnom novčanom donacijom. Rad ovog Udruženja zaista nadahnjuje sve ljude oko sebe, jer se bezrezervno bori za zdravlje i bolju budućnost mališana koji se suočavaju sa opakom bolešću.

Naid Gubaljević, Country Manager za BiH u kompaniji Galenika izjavio je: „Galenika je kompanija koja društveno odgovorno poslovanje drži na vrhu poslovnih prioriteta, pa odatle proizilazi naša želja i potreba da budemo dio ovogodišnjeg OREA Art Marketa. Također, želim istaknuti da Galenika duboko poštuje požrtvovanost i predanost svih ljudi u Udruženju „Srce za djecu“, te smatramo da je pružanje podrške ovakvim projektima od izuzetnog značaja kako za cjelokupno društvo, tako i za svakog pojedinca. Sretni smo zbog donacije sredstava za Roditeljsku kuću, a isto tako bilo nam je zadovoljstvo ponovo biti dio OREA Art Marketa, jer naš slogan „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju“ kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj.“
Humanitarni karakter OREE dodatno inspiriše sve u kompaniji da malim, ali značajnim koracima pravimo pozitivne promjene u društvu. Okupivši ukupno 43 kreativca iz BiH, Hrvatske i Srbije sa sjajnim kreacijama i rukotvorinama, Art Market je donio odličnu atmosferu i energiju, predstavljajući brendove opredijeljene ka očuvanju prirode, korištenju recikliranih materijala i organskoj proizvodnji. Sav prihod od ulaznica kao i dio od prodaje rukotvorina ide Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“.
Ove godine Galenika je proslavila svoj 79. rođendan, a u narednim godinama prioriteti su postati prepoznati kao kompanija koja djeluje u pravcu društveno odgovornog poslovanja, očuvanja okliša, te donosi inovacije i kreira trendove u farmaceutskoj industriji.