Druga konferencija ‘’Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore’’

116

Druga konferencija udruženja ‘’Ujedinjene žene’’ održava se ove godine pod nazivom ‘’Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore’’.

Trodnevna konferencija biće održana 11 – 13.marta 2022.godine u Sarajevu, općina Stari grad/19:00h. Bogat program i druženje, s raznolikom tematikom, problematikom i mogućim rješenjima, iz udruženja ‘’Ujedinjene žene’’ pripremale su pažljivo i namjenski, a poslije prve konferencije koja je bila u Bosanskoj Krupi, koja je nadmašila očekivanja organizatora, od ove se očekuje veća umreženost i iznalaženje rješenja, kao i osvještavanje, edukacija i mogući planovi za naredne godine.

Ako pogledate agendu, uvjerit ćete se da za svakoga ima ponešto i da će svaki blok konferencije postaviti prava pitanja, donijeti odgovore i dovesti upravo do onog glavnog cilja, a to je umrežavanje, dijeljenje ideja i znanja, novih projektata i novih suradnji. Saznajte više na linku.

Konferenciju će svečano otvoriti gradonačelnica Sarajeva, dr.sc.Benjamina Karić, a na konferenciji ćete imati priliku da čujete žene poduzetnice, novinarke, profesorice, političarke, studentice, umjetnice – žene koje mijenjaju svijet!