Druženje s malim herojima: ASBIS i Lepetit.app obradovali mališane u Roditeljskoj kući novogodišnjim poklonima

Kraj decembra najljepše je vrijeme za druženje i darivanje, a poklonima se uvijek najviše obraduju djeca. Pogotovo je to velika radost djeci koja se bore sa nekom teškom bolešću, kao što je riječ o djeci oboljeloj od raka koja borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Sa ovim malim herojima danas su se družili predstavnici kompanije ASBIS i Lepetit.app aplikacije, a povod posjete bio je uručenje tableta koje je ASBIS pripremio za njih, ali i bojanke Lepetit.app i trajno besplatno korištenje ove aplikacije.

Naime, riječ je o 20 Lenovo Tab M8 tableta koji su poklonjeni djeci koja se liječe od ove opake bolesti, a na kojima mogu slušati bajke i priče na Lepetit.app aplikaciji. Aplikacija sadrži preko 150 priča i bajki koje su ispričali bosanskohercegovački naratori i naratorice. Mališani iz Roditeljske kuće imali su priliku poslušati Crvenkapicu i vidjeti kako aplikacija radi, a njihova radost bila je velika jer su dobili novo sredstvo za igru, ali i za učenje.

“Zahvalni smo predstavnicima ASBIS-a i Lepetit.app što su se sjetili naše djece i odlučili da im uljepšaju ove praznične dane. Njima ovo mnogo znači jer znaju da u svojoj borbi nisu sami, da imaju prijatelje koji misle na njih i koji su tu za njih”, kazala je Aldina Selimagić Šljivo, psiholog u Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Srna Peranović, marketing koordinatorica u ASBIS-u, poručila je kako se raduje što su u partnerstvu sa brendom Lenovo uspjeli izmamiti osmijeh na lice djeci i njihovim roditeljima za vrijeme liječenja.

“Vjerujemo da će im ovi tableti poslužiti za zabavu, ali i da nauče nešto novo. Mi im želimo da brzo ozdrave i da što prije budu sa svojim roditeljima u svojim domovima, te da žive kao i svi njihovi vršnjaci bezbrižno djetinjstvo”, kazala je Peranović.

Priče koje će djeca koja se liječe imati priliku da slušaju koliko god i kad god žele instalirane su na njihove tablete, a riječ je o Lepetit.app aplikaciji koja je jedinstvena na tržištu Bosne i Hercegovine. Svaka priča i bajka na aplikaciji ima pouku i pitanja za diskusiju. Aplikacija radi i sa ugašenim ekranom, tako da djeca ne moraju gledati u telefon ili tablet dok slušaju svoju omiljenu priču.

“Cilj aplikacije je da pomogne djeci u razumijevanju određenih situacija, pa i onih teških, suočavanje sa određenim problemima, ali i zabavljanje djece i uvođenje u neki drugi svijet – svijet mašte. Svima nam je nekad potrebno da pobjegnemo u taj neki drugi svijet, a pogotovo kada se suočavamo sa nekim problemima. Ovo je vrijeme darivanja, kada se trudimo da mislimo na lijepe stvari, a najljepše je uvijek poklanjanje djeci jer se ona najiskrenije raduju. Sretni smo ako smo makar na nekoliko minuta uspjeli da se ova djeca osjećaju bolje i da zaborave na svoje probleme”, kazao je Adnan Koro, idejni tvorac aplikacije.

Radosna vijest koju su sa gostima podijelili predstavnici Roditeljske kuće i Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” bila je da su sva djeca na dobrom putu ka ozdravljenju i da terapije pomažu.