Dukat predstavio novi dizajn pakovanja i proslavio 110 godina postojanja

Povodom obilježavanja više od 110 godina djelovanja, kao i bogate baštine u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda, Dukat je predstavio novo pakovanje Dukat mlijeka i jogurta s fokusom na moderan i čisti dizajn stavljajući Dukat logotip na središnju poziciju.

Novo pakovanje Dukat mlijeka i jogurta vraća prepoznatljivu kap na ambalaže proizvoda, čime se dodatno naglašava posvećenost svakoj kapi mlijeka, ali i generacijama potrošača koje više od jednog stoljeća uživaju u kvalitetnim proizvodima iz Dukatove porodice.

Stoljetna tradicija domaćeg mlijeka ima posebnu vrijednost, kako za naše vjerne potrošače, tako i za nas kao kompaniju. Posebno nas raduje proslava više od sto godina postojanja na ovim prostorima, imajući na umu da je Bosna i Hercegovina država s iznimnim poljoprivrednim potencijalnom kojeg njegujemo već dugi niz godina“, poručio je Dino Bajrić, Marketing Direktor kompanije Lactalis BH

Više od 2.000 farmera i zadruga svakodnevno isporučuje mlijeko u mljekaru Inmer Gradačac, centralno mjesto mliječne proizvodnje grupacije Lactalis BH i mjesto gdje nastaju proizvodi pod kapom robnih marki Dukat i Domaće blago. Lactalis BH poznat je i po brandovima Président, Galbani, Alpsko mleko, Sirela, Parmalat i Lactel, koje distribuira na tržište Bosne i Hercegovine.

Više informacija o svim proizvodima iz Dukatove porodice, kao i ostalim robnim markama kompanije Lactalis BH možete pronaći na https://lactalisbh.ba/

Lactalis Group danas je globalni lider u mliječnoj industriji, prisutan u svim kategorijama ovog biznisa na tržištu. Lactalis grupa zapošljava 80.000 zaposlenika u 94 zemlje. Robne marke Lactalis Group danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, Dukat, Société, Seriously Strong, Salakis, Food Master, Lauki, Mama Luise. Kompanija Lactalis BH kao dio Lactalis Group danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.