Najbolji triatlonac Hrvatske Dejan Patrčević odmarao na Boračkom jezeru i podržao Triatlon kup Kulin Ban

Dejan Patrčević dobro je poznato ime ljubiteljima traiatlona širom svijeta. Bivši vrhunski sportista, najuspješniji je hrvatski Ironman sa Svjetskog prvenstva na Havajima, osnivač i glavni trener „Adriatic Coaching“ čija specijalnost je priprema pojedinaca i timova u plivanju, trčanju, biciklizmu… 

Najbolji triatlonac Hrvatske posljednjih dana je u posjeti Sarajevu i Boračkom jezeru. Domaćin mu je Elmir Miro Hadžialić, direktor Triatlon kupa Kulin Ban, koji će 27. augusta biti održan na Boračkom jezeru.

– Drago nam je što smo ugostili legendu triatlon sporta i upoznali ga sa aktivnostima oko pripreme Triatlon kupa Kulin Ban. Ovaj sport je sve popularniji u Bosni i Hercegovini i vjerujemo da ćemo ove godine imati rekordan broj takmičara – kaže Elmir Miro Hadžialić.

Na Triatlon kupu Kulin Ban učesnici će se takmičiti u tri discipline naizmjenično koje čine sprint triatlon – plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Triatlon kup Kulin Ban organizira Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom u FBiH. Cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanskog kantona i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Evrope.