Geronimo završava album “Crvene jabuke”, čime ga je oduševila Aida Husanović

Mirko Šenkovski Geronimo posljednjih godina je jedan od najtraženijih autora u regionu. “Čardak”, “Lavanda”, “Romanija”, “Sofra”, “Što svaka žena sanja”, “Lijepa je”, “Taman je”, “Grade moj”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”, samo su neki od hitova koje potpisuje.

Geronimo trenutno radi na novim pjesmama za Halida Bešlića, Enesa Begovića, Anu Bekutu, Nihada Alibegovića, Baneta Mojičevića, Esada Merulića, Ibru Selmanovića, Franu Bašića, Nikolinu Kovač, Nikolinu Đekanović…

– Uspješno sarađujem sa pjevačima narodne i zabavne muzike. Album “Crvene jabuke” je završen i izlazak albuma očekuje se u novembru. Album se zove “Neka nova jutra”, a radila ga je ista ekipa koja je bila angažirana na prethodna dva albuma “Nocturno” i “Tvrđava” proširena sa još nekoliko sjajnih autora – kaže Geronimo.

Od novih saradnji Šenkovski je izdvojio pjesmu “Balkanske zore” koju je uradio za Aidu Husanović.

– Aida ima specifičan vokal i donijela je “Balkanske zore” na jedan način koji će se svidjeti i onima koji slušaju i neke druge stilove muzike osim narodne. Vjerujem da će publika prepoznati Aidin potencijal i da će pjesma ući u srca mnogih naših ljudi, a pogotovo onih koji žive u zemljama širom svijeta. Na pjesmi je radila moja standardna ekipa koja je  radila na puno velikih hitova, tako da je i ova pjesma rađena po najvišim standardima – kaže Šenkovski.