Glovo pokreće “Obećanje Kuririma” – seriju inicijativa za poboljšanje iskustva kurira koji dostavljaju putem njihove platforme

Glovo, višekategorijska platforma koja omogućava pristup različitim vrstama proizvoda i jela za kupce u skladu sa njihovim zahtjevima, najavljuje pokretanje inicijative “Obećanje Kuririma” u Bosni i Hercegovini. Radi se o nizu aktivnosti osmišljenih da poboljšaju iskustvo kurira koji dostavljaju putem platforme Glovo.

Kako bi omogućio pristup većoj sigurnosti i zaštitu kuririma koji sarađuju putem aplikacije, Glovo pokreće kurseve o sigurnosti na cestama za kurire, u gradovima u kojima kompanija posluje na lokalnom tržištu. Prema riječima predstavnika kompanije, do kraja 2022. godine će učestvovati više od 100 kurira aktivnih u Bosni i Hercegovini.

Zajedno sa certificiranim provajderima, Glovo želi da podigne svijest o sigurnosti na cestama i ličnoj sigurnosti među kuririma. Ključni element “Obećanja Kuririma” jeste kursevi sigurnosti, s kojima Glovo želi da doprinese pozitivnom razvoju sigurnosti na cestama. Prema podacima kompanije, sve više kurira na tržištima na kojima je uvedeno „Obećanje Kuririma“ završilo je kurseve prve pomoći, kao i seminare o sigurnosti na cestama, s ciljem smanjenja saobraćajnih incidenata.

Osim toga, kompanija Glovo vodi računa da svi kuriri koji sarađuju sa njima u Bosni i Hercegovini budu pokriveni osiguranjem u slučaju saobraćajnih nesreća. Osim toga, Glovo je uveo SOS dugme za kurirsku aplikaciju, pružajući kuririma alat koji se lako koristi za pozivanje u pomoć i obavještavanje vlasti u hitnim situacijama.

Kako bi pomogli kuririma da unaprijede svoje profesionalne vještine i time otvore nove mogućnosti, Glovo će svim registrovanim kuririma omogućiti besplatan pristup digitalnoj platformi G-learning, gdje im je dostupno više od 20 online kurseva o temama poput marketinga, IT vještina, poslovnog menadžmenta, fotografiji i ličnog razvoja. Prema riječima predstavnika kompanije, svrha pristup širokom spektru znanja i mogućnosti ima za cilj pomoći kuririma da razvijaju svoj lični profesionalni put.

Kao dio svoje posvećenosti povećanju pogodnosti koje su dostupne kuririma, kompanija također pokreće program Glovo Club, konstantno razvijajući partnerstva za pružanje pristupa dodatnim popustima korisnicima kurirske aplikacije. Na ovaj način, kuriri će imati pristup posebnim promocijama proizvoda i usluga kao što su: gorivo, automehaničarski servis ili jela iz odabranih restorana.

Pokretanjem programa „Obećanje Kuririma“, cilj nam je unaprijediti iskustvo svih kurira koji koriste našu aplikaciju, jačajući pravednije i sigurnije uslove i pružajući im više pogodnosti. Mogućnosti koje danas stavljamo na raspolaganje kuririma samo su prvi nivo programa i naša misija je da nastavimo dalje razvijati „Obećanje Kuririma“, neprestano dodajući nove funkcije. Pokrećemo ovaj program, prvi u industriji, s ciljem stvaranja pozitivnog uticaja na sve kurire, a stvaranjem okvira najbolje prakse želimo ohrabriti druge kompanije da usvoje slične standarde”, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo Bosna i Hercegovina .

Prije godinu dana, Glovo je bio pionir inicijative „Obećanje Kuririma“ u nekim od zemalja u kojima platforma posluje, a tiče se obaveze kompanije da poveća pogodnosti dostupne kuririma koji dostavljaju putem platforme Glovo. Od njegovog globalnog lansiranja u oktobru 2021. godine, više od 17.000 kurira širom Poljske, Maroka, Gruzije, Kazahstana, Hrvatske i Crne Gore već koristi „Obećanje Kuririma“, što čini skoro četvrtinu (23%) svih kurira koji sarađuju globalno kroz aplikaciju Glovo. „Obećanje Kuririma“ se trenutno pokreće u Bosni i Hercegovini, Gani, Keniji, Kirgistanu, Srbiji i Bugarskoj, čime će 22.000 kurira biti uključeno do kraja godine.

Do kraja 2023. godine, Glovo je posvećen sprovođenju inicijative „Obećanje Kuririma“ u svim zemljama u kojima posluje.

„Obećanje Kuririma“ je obaveza koju je preuzeo Glovo, a koja je izrađena u saradnji sa Fairwork Foundation, vođena podacima iz WageIndicator, kao i vodećih svjetskih osiguravajućih kompanija. 

Saznajte više o „Obećanje Kuririma“

O Glovu

Glovo je pionirska aplikacija za više kategorija koja povezuje korisnike s preduzećima i kuririma, nudeći usluge na zahtjev iz lokalnih restorana, trgovina i supermarketa, apoteka i maloprodajnih objekata na velikim ulicama. Glovo vizija je da svima omogući lak pristup svemu u svom gradu, tako da naši korisnici mogu uživati ​​u onome što žele, kada žele, gdje žele. Osnovan je 2015. godine u Barseloni i posluje u 25 zemalja južne Evrope i EEMEA.

Za više informacija o Glovu posjetite:  https://about.glovoapp.com/