Poslušajte “Oči boje aloje” Frane Bašića koje je napisao hitmejker Geronimo

Frano Bašić, pjevač iz Posušja koji dvije decenije živi i radi u Njemačkoj, objavio je spot za pjesmu “Oči boje aloje” na kojoj je radila vrhunska ekipa muzičara.

Ova pjesma dio je projekta “Geronimo Music”, u sklopu kojeg će biti objavljene pjesme Halida Bešlića, “Crvene jabuke”, Alena Slavice, Željka Samardžića, Amira Kazića Lea, Baneta Mojičevića, Siniše Vuce, Dragane Kajtazović Šenkovski…

Muziku za pjesmu “Oči boje aloje” potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo koji je zajedno sa svojim stalnim saradnikom Larisom Pašalićem radio produkciju. Tekst je djelo Dragane Kajtazović Šenkovski. Na pjesmi su svirali Samir Kadirić, Krešimir Kaštelan, Dragan Buca Todorović, a prateće vokale je pjevala Jadranka Krištof. Za miks je bio zadužen odlični Borjan Milošević, koji sarađuje sa brojnim regionalnim zvijezdama, među kojima je i Dino Merlin.

Spot za “Oči boje aloje” je sniman u Livnu, Makarskoj i Imotskom, a za sve je bio zadužen Stipe Šurlin sa svojom ekipom.

– Muzikom se bavim skoro 20 godina i na neki način ova saradnja sa Geronimom je kruna moje karijere. Biti na projektu na kojem su imena poput Halida Bešlića, “Crvene jabuke”, Željka Samardžića, je želja svakog pjevača. Polako ali sigurno gradim svoju karijeru i sigurno da je ova pjesma stepenica više – kaže Bašić.

Frano je posljednjih godina učestvovao na nekoliko muzičkih festivala u Hrvatskoj.

– Nekako sam na sredini između zabavne i narodne muzike. Moje pjesme su miks zabavne i narodne muzike i u njima svako nađe nešto za sebe. Mnogo mi znači podrška Mirka Šenkovskog Geronima, ali i Damira Ramljaka Tigra koji u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini radi velike koncerte za Halida Bešlića, “Prljavo Kazalište”, Petra Grašu i mnoge regionalne zvijezde – kaže Bašić.