Grupa ZAR objavila spot za pjesmu „Bijelo“ na kojoj su ugostili najboljeg gitaristu svijeta

0
144

Grupa ZAR objavila je pjesmu “Bijelo” sa nadolazećeg drugog albuma, u kojoj se prvi put u ulozi pridruženog člana benda pojavljuje Igor Paspalj.

Ovaj fenomenalni muzičar proglašen je za najboljeg gitaristu svijeta za 2020. godinu po izboru žirija sastavljenog od gitarskih velikana prestižnog američkog mjesečnog magazina “Guitar World”.

– Riječ je o blues – rock numeri “Bijelo” za koju je spot sniman u Bijeljini, u produkciji Invenio Films ekipe. Idejno, “Bijelo” je nastavak spota “Idi svojim putem”, ali se vizuelno potpuno razlikuje od prethodnog video – projekta. Poveznica između ova dva spota, naravno pored članova grupe, je model Tatjana Jokanović. Nakon što je u prošlom spotu pobjegla sa aukcije, ovog puta ona bježi sa svadbe. I to “cadillacom” iz 1966. godine. Simbolika bijelog – vjenčanica i zar, ovog puta su teret, od kojeg glavna protagonistkinja pokušava pobjeći. Spot je dosta artistički i donosi drugačiju estetiku, od one na koju su članovi grupe ZAR navikli svoju vjernu publiku – kaže Amir Pilav Cvale.

ZAR će 26. jula na trgu u Jelahu održati veliki rock koncert, na kojem će nastupiti i “Atomsko sklonište”.

– Siguran sam da će brojni ljubitelji dobre muzike u Tešnju i okolini istinski uživati u ovom višesatnom muzičkom događaju. U goste nam stiže “Atomsko sklonište” predvođeno Brunom Langerom – kaže Pilav.