Halid Bešlić otkriva ko je anđeo iz njegovog sokaka

137

Halid Bešlić nastavlja puniti najveće dvorane širom regiona, a sutra će armiju fanova obradovati novom pjesmom “Anđeo iz mog sokaka”, koja se nalazi na njegovom aktuelnom albumu “Trebević”.

Tekst za novu kompoziciju legende narodne muzike radili su Branko Sauka, Ahmed Burić i Damir Arslanagić. Arslanagić potpisuje i aranžman i muziku. Spot je rađen u koprodukciji sa BHT1, a režirao ga je Marko Jovančić. Kadrovi su snimani u obnovljenoj Bistričkoj stanici i na nekoliko lokacija u okolini Sarajeva. 

„Kada me hvata strah od mraka, anđeo iz mog sokaka, krilima me svojim pomazi“ – stihovi su nove pjesme “Anđeo iz mog sokaka”, koja će biti dostupna od 12 sati na zvaničnom YouTube kanalu Halida Bešlića, a televizijsku premijeru će imati u 15.30 na BHT1.

– Univerzalna ljubav je majčinska ljubav. Majke su uvijek tu za nas i kada smo sretni i tužni. One su naši anđeli zaštitnici bez obzira koliko nam je godina.  Drago mi je što je spot sniman u obnovljenoj Bistričkoj stanici i zbog toga sam zahvalan Gradu Sarajevu, kao i prijateljima projekta, vodi Vivia i autosalonu Turbo Trade. U realizaciji spota su nam pomogli i prijatelji iz “Sofia studio za ručni vez”, “Romanija-Kayaking & Ridinga”, “Bobijeve kuće” i Nejra Latić Hulusić. Nadam se da će pjesma brzo naći put do publike i da će je pjevati širom svijeta – kaže Halid Bešlić. 

Naša muzička zvijezda u prošlu subotu je održao spektakl u zagrebačkoj Areni pred 24.000 posjetilaca. Publika u Sarajevu s nestrpljenjem očekuje 11. mart i njegov veliki koncert u sarajevskoj Zetri.