Hanka Paldum kreće na kanadsku turneju!

Foto: Vanja Lisac

Kraljica sevdaha najavila koncerte u Torontu 24. decembra i Vankuveru 25. decembra

Hanka Paldum kreće na kanadsku mini-turneju na kojoj će održati dva velika koncerta – prvi 24. decembra u Torontu, u dvorani Anapilis Hall, a dan kasnije, 25. decembra u Vankuveru, u Fraserview Hall dvorani.

„S velikim nestrpljenjem iščekujem ova dva sjajna koncerta u Kanadi. Ovog puta ne idem sama sa svojim orkestrom, kako inače radim, već sam odlučila da mi se na oba koncerta pridruži mlada zvijezda u usponu Ermin Redžić – Bubi.  Tako će repertoar na oba koncerta spojiti mladost i iskustvo, a očekujemo pune dvorane“, naglasila je Hanka, koja je pred svoje brojne kanadske fanove trebala stati još prije dvije godine, ali nažalost, zbog pandemije je morala otkazati koncerte.

„Moja posljednja turneja u Kanadi se desila u 11. mjesecu 2019. godine, kada sam održala pet rasprodatih koncerata.  Zbog velikog interesovanja, planirali smo se za Kanadu vratiti već u martu 2020. i ponoviti turneju, ali zbog situacije i nametnutih mjera prouzrokovanih pandemijom, nažalost morali smo odustati od planirane turneje“, prisjeća se Hanka,  koja u Kanadi već tradicionalno ima mnogo fanova, ali ne propušta naglasiti da ponovni dolazak pred njih može zahvaliti organizatorima, našim iseljenicima koji žive u Kanadi.

„Veliku zahvalnost za organizaciju i podršku ovih koncerata dugujemo Eni Ćauševiću iz Toronta, inače Prijedorčaninu, koji se bavi statusnim pitanjima naših iseljenika iz BiH, i sa prostora cijelog Balkana, pa i cijelog svijeta, koji je svesrdno uložio napor, kako bi nam pomogao u organizaciji turneje i rješavanju viza, koje nakon pandemije nije nimalo jednostavno dobiti! Zahvalnost dugujem i Hajrudinu Mujezinović- Rudiju iz Vankuvera, koji je takođe s ljubavlju poželio da nam ponovo organizira koncerte, koji će, sigurna sam, biti još bolji od prethodnih iz 2019. godine“, naglasila je Hanka, te dodatno naglasila i podršku njenog prijatelja, poznatog  književnika i spisatelja Nihada Krupića, koji je sa svojim portalom Bosnaglobal podržao turneju. „Nakon ovih svih nemilih dešavanja, koji su nam uskratili socijalne kontakte i druženja, s nestrpljenjem iščekujemo susret sa našom divnom publikom u Kanadi, gdje ćemo s ljubavlju Bubi i ja, uz pratnju orkestara na čelu sa Samirom Hodžićem, maestralnim umjetnikom na harmonici, svi zajedno uživati u predivnoj atmosferi!“ zaključuje Hanka koja će put Kanade krenuti već 15. decembra.

U predstojećih mjesec dana, uz ova dva koncerta u Kanadi, Hanku Paldum očekuje i veliki koncert u Velikoj, kraj Požege gdje će nastupiti odmah početkom godine, 3. januara na koncertu „Večer sevdaha sa Hankom“. Koncert će se održati se u sklopu najvećeg adventa na prostoru Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj, a uz Samira Hodžića na harmonici, Hanku će pratiti tamburaški sastav Paori iz Požege.